Több tízezer embert vár George Simion az esküvőjére

2022. június 25. – 14:40

Több tízezer embert vár George Simion az esküvőjére
Fotó: George Simion Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

A szélsőséges Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) elnöke, George Simion már hetekkel ezelőtt bejelentette, hogy augusztusban megnősül, de azt nem árulta el, hogy ki a menyasszony. Szombaton azonban lerántotta a leplet a jövendőbelije kilétéről, kiposztolt egy fotót kettejükről a Facebook-oldalán.

A politikus bejegyzése szerint a menyasszony 24 éves, Ilincának hívják, jogot hallgat egy bukaresti magánegyetemen, és távol tartja magát a politikától. Az esküvő augusztus 27-én lesz egy Vâlcea megyei faluban, ahová a politikus bárkit szívesen lát, egy feltétellel: öltözzön népviseletbe. A pártelnök közölte azt is, hogy autóbuszokat bérel azoknak, akik részt vennének a lagziján.

Korábban a román sajtó arról számolt be, hogy óriási az érdeklődés Simion esküvője iránt az egész országban, s a politikus maga is azt nyilatkozta, hogy „több tízezer” fős násznépre számít. A menyasszonyát bemutató bejegyzéséhez mindenesetre több mint tízezren szóltak hozzá, és legalább ennyien meg is osztották.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!