Parlament

RSS

Egy kisvárosnyi áramot fogyaszt a parlament: 200 ezer eurós is lehet a villanyszámla

A világ második legnagyobb közigazgatási épületének a rezsiköltsége is igazán impozáns.

Az új oktatási törvények elfogadása lesz az őszi ülésszak egyik prioritása a parlamentben

Az energiaügyi miniszter ellen már első nap egyszerű indítványt nyújtottak be.

Orbán Viktor illiberális színháza

Magyarországon látszólag helyükön vannak a hatalom demokratikus díszletei: a kormány hetente ülésezik, van rendszeres kormányzati sajtótájékoztató, lehet kérdezni a Parlamentben – de ezek csak Orbán Viktor illiberális színházának a kellékei. Ebben a videóban bemutatjuk, 2010 óta hogyan szűkült a nyilvánosság és a kritikus sajtó mozgástere, és azt is, hogy néz ki a kormány és a nyilvánosság viszonya Szlovákiában.

Jobb most a NATO-n belül lenni, mint azon kívül – helyszíni riport Helsinkiből

Tapasztalt politikusokat, nemzetbiztonsági szakértőket, szaunázó fiatalokat és sorkatonákat is kérdeztünk a finn fővárosban járva, Putyin, Erdoğan és Orbán is szóba került. Abban a többség egyetértett, hogy Finnország felkészült akár egy esetleges orosz támadásra is, és kiemelték a társadalmi egységet, ami szerintük gátat vetett az orosz dezinformációs kampánynak.

Összeomlott az izraeli szivárványkoalíció, feloszlatják a parlamentet

Naftali Bennett miniszterelnök állítólag azért döntött így, mert egy korábban kilépést fontolgató képviselő szavazást akart tartani ugyanerről.

Szombaton együttes ülést tart a román és a moldovai parlament Chişinăuban

Az ülés végén közös nyilatkozatot fogadnak el.

Orbán: Az álmainkat keressük az Európai Unióban

Az ötödször megválasztott miniszterelnök szerint mi vagyunk Európa jövője. Pár órával korábban Gyurcsány Ferenc törvénytelennek nevezte a kormányt, Kövér László figyelmeztette, hogy erre se joga, se erkölcsi alapja nincs, a DK pedig kivonult az ülésteremből.

Alkotmányellenes a képviselők és szenátorok különnyugdíját eltörlő törvény

A jogszabály mintegy 820 képviselőt és szenátort fosztott meg a különnyugdíjuktól, ők most 15 hónapra visszamenőleg megkaphatják a járandóságukat.

Megalakult az új Országgyűlés, Kövér László rögtön meg is találta a közös nevezőt az ellenzékkel

Hadházy Ákos kivételével minden képviselő letette az esküjét, kilenc frakció alakult, Áder János Orbán Viktort javasolta miniszterelnöknek, felálltak a bizottságok.

Hivatalos: május 2-án ül össze az új Országgyűlés, ekkor választhatják újra Orbán Viktort

A köztársasági elnök az alakuló ülésen tesz javaslatot a kormányfő személyére, akit az Országgyűlés választ meg a képviselők több mint felének szavazatával.

Újabb mandátumot szerzett a Fidesz a levélszavazatokkal

Folyamatosan számolják a határon túlról érkező levélszavazatokat, itt 93,64 százalékon áll most a Fidesz–KDNP. A kormánypártoknak így 136 parlamenti mandátuma lett, az ellenzéknek eggyel kevesebb.

Marad mélyen az európai átlag alatt a női képviselők aránya – még a Lászlókból is majdnem annyi van

27 nő szerzett mandátumot, eggyel lesznek többen, mint az előző ciklusban. Arányuk nagyjából 13,6 százalék.

Így lett a Mi hazánk a harmadik parlamenti erő

A Jobbikból kivált politikusok 6 százalékos pártot építettek, hét emberük lesz a parlamentben. A legjobban a klasszikusan jobbikos körzetekben tudtak jól szerepelni, és úgy tűnik, vidéken egyáltalán nem gyengítették a Fideszt, miközben az ellenzéket igen. A fővárosban viszont ennél bonyolultabb a képlet.