Film

RSS

Libertate ’89: száraz úszómedencében vergődik a rendszerváltás társadalma, ráadásul mindez valós...

Tudor Giurgiu filmje egy máig tisztázatlan nagyszebeni történet feldolgozásával szól hozzá az 1989-es romániai forradalom vitatott kérdésköréhez.

Magyarázat semmire

Az erdélyi közéleti sajtóban megjelent két kritika Reisz Gábor új filmjéről. Mindkét kritika kiemeli egyfelől a film művészi kvalitásait, másfelől társadalmi-politikai mondanivalóját. Most inkább...

Itt az újabb Jude-film, amiben mindenki megkapja a neki kijáró pofont

A Ne várj túl sokat a világvégétől pimasz és szókimondó, miközben az egyik leghitelesebb képet festi a kortárs román valóságról. Egy biztos, fricskából jut mindenkinek, ezúttal nekünk, erdélyi...

Kedves, hazaáruló barátaim!

Október 24-én mutatták be – először Kolozsváron és Erdélyben – Reisz Gábor legújabb rendezését, a Velencében és Chicagoban is díjazott Magyarázat mindenre című filmet. Lovassy Cseh Tamás kritikája.

Újabb nemzetközi díjat nyert a Magyarázat mindenre

A Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál zsűrije szerint a film „zseniálisan meséli el főhőse felnőtté válásának, egyúttal egy ország kulturális változásainak többrétegű történetét”.

Október 27-től vetítik a romániai mozik Reisz Gábor Velencében díjazott filmjét

A két részre szakadt magyar társadalom feszültségeit bemutató filmben látható az erdélyi Hatházi Rebeka első nagyjátékfilmes alakítása.

Újabb helyszínnel, bővebb kínálattal jelentkezik a cannes-i filmek kolozsvári fesztiválja

14 filmet mutat be október 27. és 29. között a Les Films de Cannes à Cluj-Napoca fesztivál Kolozsváron.

Elkezdődött a közönségszavazás a Filmgalopp-filmek versenyében

Éjfélkor elérhetővé váltak a Filmgalopp versenyfilmjei mindazok számára, akik nem tudják vásznon megnézni a Filmtettfeszten bemutatásra kerülő filmeket, és egyúttal megnyílt a közönségszavazás is.

Öt dokumentumfilmet és 17 egészestés fikciós alkotást vetít idén a Filmtettfeszt

A programban vannak néhány hete bemutatott, és korábban debütált, kiemelkedő színészi teljesítményekkel brillírozó alkotások is.

Hatházi Rebeka jelmeztervező, a Magyarázat mindenre erdélyi szereplője: Felszabadító érzés a...

Ismert művészek gyermekeként Hatházi Rebeka is alkotói pályát választott, látvány- és jelmeztervezéssel foglalkozik, olykor könyvet illusztrál, máskor karácsonyi képeslapot dob piacra, nemrég pedig...

Kövess minket Facebookon is!