Fegyver

RSS

Ruhák közé rejtett lőszert találtak a kolozsvári repülőtéren

Messziről érkezett táska keltette fel a hatóságok figyelmét.

Az elmúlt évtizedek legszigorúbb fegyvertartási törvényjavaslatát fogadta el az amerikai szenátus

Szigorúbb háttérellenőrzés várhat a 21 év alattiakra, megtiltják a fegyvereladást azoknak, akiket kapcsolaton belüli erőszak miatt elítéltek.

NATO-főtitkár: évekig eltarthat a háború

Az ukrán csapatok korszerű fegyverekkel való ellátása növelné az esélyt, hogy a donbászi régiót felszabadítsák az oroszok fennhatósága alól.

Elutasította a román külügyminiszter azt az orosz vádat, hogy a nyugati szövetségesek gabonáért fegyvert adnak Ukrajnának

Bogdan Aurescu az ENSZ biztonsági tanácsának ülésén vett részt New York-ban.

Fordulat Németországban: mégiscsak szállítanak nehézfegyvereket Ukrajnának

Bár Berlin mindeddig kizárta azt a lehetőséget, hogy nehézfegyvereket küldjön Ukrajnának, most úgy döntöttek: Gepard légvédelmi harckocsikkal segítik a védekezést.

Az okos román politika: Bukarest eddig nem küldött fegyvert Ukrajnába, mégis Kijev hű szövetségese

Románia eddig nem is küldhetett fegyvereket Ukrajnába, mert ehhez törvénymódosításra van szükség. Az ukrán külügyminiszter mégis elégedetten tért haza a múlt héten a román fővárosból, mert Kijev a későbbiekben számíthat Bukarest katonai segítségére.

Javelin, Stinger, vákuumbomba – ezt kell tudni az orosz-ukrán háború valós és vélt fegyvereiről

Ukrajna óriási mennyiségű fegyvert kap Nyugatról, hogy így állítsák meg az orosz inváziót. Elsősorban a vállról indítható tankelhárító és légvédelmi rakétáktól, a Javelintől és a Stingertől várják a sikert. Eközben az oroszok a rakéták mellett rakéta-sorozatvetőkkel, és egyes gyanúk szerint tiltott fegyverekkel próbálják áttörni az ukrán védelmet.