MSZP-társelnök: A DK és a Jobbik szoros együttműködése miatt a Jobbik-szavazók nem az ellenzékre szavaztak

2022. április 4. – 21:16

Másolás

Vágólapra másolva

Először állt a nyilvánosság elé Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke a választás óta, ő sem volt ott az egységes ellenzék miniszterelnök-jelöltje mellett a színpadon, de a helyszínen sem, amikor kiderült, hogy a választást elbukták. Most egy Facebook-videóban olvasta fel a helyzet értékelését.

Tudták ugyan, hogy eleve lejt a pálya a Fidesznek, de bármennyit is dolgoztak, nem tudtak versenyezni a Fidesz korlátlan erőforrásaival.

„Az orosz–ukrán háború, a választás előtti osztogatás, valamint a hatpárti együttműködésből kiszűrődő belső ellentétek a választók jelentős részének a korábbi álláspontját az utolsó másfél hónapban meghatározó módon befolyásolták”

– mondta az eredmény okairól Tóth, és hozzátette, hogy az egységes ellenzék annyi szavazattal kapott kevesebbet országosan a 2018-as ellenzéki szavazatokhoz képest, mint amennyi szavazatot a Jobbik kapott akkor.

„A DK és a Jobbik szorosabb együttműködésének hatására a Jobbik szavazói vélhetően a Mi Hazánkra, a Fideszre és más pártokra szavaztak, vagy nem szavaztak”

– mondta. További részletek itt.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!