MSZP-társelnök: A DK és a Jobbik szoros együttműködése miatt a Jobbik-szavazók nem az ellenzékre szavaztak

2022. április 4. – 21:16

Másolás

Vágólapra másolva

Először állt a nyilvánosság elé Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke a választás óta, ő sem volt ott az egységes ellenzék miniszterelnök-jelöltje mellett a színpadon, de a helyszínen sem, amikor kiderült, hogy a választást elbukták. Most egy Facebook-videóban olvasta fel a helyzet értékelését.

Tudták ugyan, hogy eleve lejt a pálya a Fidesznek, de bármennyit is dolgoztak, nem tudtak versenyezni a Fidesz korlátlan erőforrásaival.

„Az orosz–ukrán háború, a választás előtti osztogatás, valamint a hatpárti együttműködésből kiszűrődő belső ellentétek a választók jelentős részének a korábbi álláspontját az utolsó másfél hónapban meghatározó módon befolyásolták”

– mondta az eredmény okairól Tóth, és hozzátette, hogy az egységes ellenzék annyi szavazattal kapott kevesebbet országosan a 2018-as ellenzéki szavazatokhoz képest, mint amennyi szavazatot a Jobbik kapott akkor.

„A DK és a Jobbik szorosabb együttműködésének hatására a Jobbik szavazói vélhetően a Mi Hazánkra, a Fideszre és más pártokra szavaztak, vagy nem szavaztak”

– mondta. További részletek itt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!