Márki-Zay Péter: Most nem is látom, hogyan lehet legyőzni a Fideszt négy év múlva

2022. április 4. – 20:47

Másolás

Vágólapra másolva

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint „Gyurcsány és a háború” döntött, de a vereség fő okának a goebbelsi propagandát tartja. „Németországban is elég volt a propaganda, a kommunizmus idején is elég volt a propaganda, és Orbán idején is elég a propaganda” – mondta Márki-Zay, aki szerint Hitlert is megválasztották volna kétharmaddal. Azt mondta, a Fidesz tizenkét év agymosás után bármilyen képtelen hazugságot bele tud ültetni a szavazók fülébe.

A botrányosabb kijelentésekkel az volt a célja, hogy áttörje a buborékokat és a fideszes propagandát. Hatalmas sikernek tartja például a migránsszámlálót, és nagyon büszke arra, hogy szerinte sikerült megfékeznie a homofób kampányt, amikor Orbán Viktor fiának vélt vagy valós homoszexualitásáról beszélt.

Szerinte a Fideszt is meglepte a kétharmados győzelem.

„Tévedtem, Orbánt nem lehet legyőzni a saját rendszerében”

– mondta. „Most nem is látom, hogyan lehet legyőzni a Fideszt négy év múlva” – tette hozzá, de szerinte ellenállást kell építeni, és azt ígérte, ki fog állni mindenki mellett, akit fenyeget a hatalom. További részletek az interjúból itt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!