Hadházy: Azok az ellenzéki vezetők, akik a miniszterelnök-jelöltre akarják kenni a kudarcot, nagy tévedésben vannak

2022. április 4. – 19:46

Másolás

Vágólapra másolva

Az egyéni mandátumot szerző momentumos Hadházy arról ír az egyik Facebook-posztjában, hogy szerinte nem Márki-Zay Péter az ellenzék vereségének oka.

„Azok az ellenzéki vezetők, akik akár bújtatottan, akár durván a miniszterelnök-jelöltre akarják kenni a kudarcot, nagy tévedésben vannak. A kudarc oka ugyanis közös: az elmúlt években alig-alig tettünk valamit a propaganda legyőzéséért, a tisztességes választás feltételeinek kikényszerítéséért. Elhitettük magunkkal és a választóinkkal, hogy az összefogás önmagában elegendő a propaganda, a mérhetetlen sok pénz és a csalások által megsegített Fidesz legyőzésére” – írta.

Szerinte a következő hetek döntő fontosságú kérdése, hogy „a pártok a bűnbakkereséssel lesznek-e elfoglalva, vagy felismerik, hogy az egyetlen út cselekvő ellenállással kikényszeríteni a propaganda leállítását és a tisztességes választások feltételeit”.

Vasárnap este Jakab Péter, a Jobbik elnöke arról beszélt, hogy Márki-Zay nem leváltotta, hanem megbuktatta az ellenzéket. Majd később azt is hozzáfűzte: „Vissza fogjuk szerezni azokat a jobbikos és baloldali szavazókat is, akiket a közös miniszterelnök-jelölt megszólalásai elriasztottak az egységes ellenzéktől.” Gyurcsány pedig arról beszélt, Márki-Zay nem volt a legjobb kapitány.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!