Nemhogy csökkenne, egyenesen nőni fog idén a szén-dioxid-kibocsátás

Vészjósló adatokat mutattak be a COP27 klímakonferencián: 1 százalékkal nőni fog a szén-dioxid-kibocsátás 2022-ben a tavalyi évhez képest.

Egy apró francia falu lett az atomenergia-ellenállás főhadiszállása

Az alig 80 fős Bure mellé akarják rakni a franciák a legveszélyesebb nukleáris szemetüket, nem csoda, hogy a ide fészkelte be magát az atomellenes aktivistamozgalom is. Megnéztük, hogy mit mondanak...

Magyarország orosz befolyásoltságáról vitázott az Európai Parlament

Vitát tartott az Európai Parlament Külügyi Bizottsága arról, hogy Magyarország és Spanyolország mennyire ad utat az orosz dezinformációnak az Európai Unión belül.

Máris megrohamozták az antiszemiták a Twittert

Ahogy Elon Musk átvette a közösségi oldal irányítását, az antiszemita felhasználók tweetkampányt indítottak. Több profilt letiltottak azóta közülük addig, amíg tartalommoderáló tanács nem alakul.

Fact-check: a majomhimlő nem nigériai biolaborokban kifejlesztett mesterséges kórokozó

A majomhimlő-járvány Afrikán kívüli megjelenésével az orosz védelmi minisztérium különböző csatornákon azt kezdte el terjeszteni, hogy a vírus az USA által működtetett nigériai biolaborokból...

A fehér csokoládé megszületése maradékmentés eredménye

Az első világháború után túl sok volt a felesleges tejpor, de a kakaópor gyártása során fennmaradó kakaóvajat is el kellett rakni valahová: így lett a fehér csoki.

Máig senki nem tudja pontosan, miért és hogyan dorombolnak a macskák

A macskatartók biztosan tisztában vannak vele, milyen megnyugtató tud lenni a dorombolás, arról nem is beszélve, hogy az ember büszke magára, hiszen a macska jól érzi magát mellette. Csakhogy...

Miért fáznak egyesek jobban, mint mások?

Van, aki 20 fokban is vacog, van, aki 15-ben rövidnadrágot hord – nemcsak a kulturális különbségek, hanem a genetika és a pszichológia is magyarázhatja, az ember hány fokban érzi jól magát.

Legalább tíz ember meghalt az Ian hurrikán miatt Floridában

Joe Biden szerint ez lehet Florida történelmének legnagyobb hurrikánja, az áldozatok száma még nőhet, és mintegy 2,3 millió háztartás áram nélkül maradt.

Oka van, hogy a legokosabb emberek hozzák a leghülyébb döntéseket

Kutatásokból kiderült, hogy a magas IQ és az iskolai végzettség nem feltétlenül véd meg az irracionális viselkedéstől – sőt, jellemzően fel is erősíti a kognitív elfogultságot.

Kövess minket Facebookon is!