Csipes Tamara egyesben is ezüstérmes lett az olimpián

2024. augusztus 10. – 14:04

Csipes Tamara egyesben is ezüstérmes lett az olimpián
Az ezüstérmes Csipes Tamara a női kajak egyesek 500 méteres versenyének döntőjében a 2024-es párizsi nyári olimpián – Fotó: Kovács Tamás / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A kettes után egyesben is ezüstérmet nyert Csipes Tamara, miután óriásit küzdött a címvédő Lisa Carringtonnal, és végig tapadt is rá, de megelőzni nem tudta őt.

A két magyar versenyző a hármas és a négyes pályán mentek a szombati döntőben, és mindketten jól rajtoltak, de Csipes tudott megugrani a címvédő Lisa Carringtonnal, féltávnál már látszott, hogy ők ketten fognak harcolni az aranyért. A végét viszont az új-zélandi bírta jobban, így Csipes kettes után egyesben is ezüstérmet nyert. Gazsó Alida Dóra a hatodik helyen végzett.

Szombaton az első magyar érdekeltségű középfutamban Gazsó Alida Dóra állt rajthoz női 500 méteren. Gazsó a rajtot nem kapta el olyan jól, de gyorsan felzárkózott az élbolyba, 250 méteren már második volt, a végére pedig még feljebb is tudott kapcsolni, és elsőként jutott be a döntőbe. A másik középfutamban Csipes Tamara még simábban nyert, féltávnál már másfél hajóhosszal vezetett, így a végére még spórolni is tudott az erejével.

Csipesnek és Gazsónak ez már a harmadik száma volt Párizsban, és már ezt megelőzően is rendkívül sikeres volt az olimpiájuk.

A kajaknégyesben Fojt Sárával és Pupp Noémivel közösen harmadikak lettek, így ők szerezték meg a magyar kajak-kenusok első érmét csütörtökön, majd pénteken kettesben együtt szereztek ezüstérmet. Csipes a Telexnek azt mondta, elfáradt, de „hiába nagyi, kibírja”. Arról is beszélt, hogy úgy állt be a rajtgépbe, hogy ez az utolsó párosa olimpián, és az egyéni versenyre is így fog beállni, de ha a többiek szerint még segíthet a tapasztalatával, akkor lehet, hogy egy év pihenő után visszatér.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!