A nyakára dobták a romániai birkózót az olimpián, hordágyon kellett elvinni a küzdőtérről

2024. augusztus 10. – 15:48

Másolás

Vágólapra másolva

Komoly sérülést szenvedett szombaton a női szabadfogású birkózók 76 kilós súlycsoportjának nyolcaddöntőjében a román Cătălina Axente, miután amerikai ellenfele, Kennedy Blades úgy dobta el, hogy leérkezéskor pont a nyakára érkezett. A birkózót percekig ápolták, majd hordágyon vitték el, de egyelőre úgy tűnik, nem szenvedett maradandó sérülést – írja a Guardian.

Blades már 6-0-ra vezetett a meccsen, amikor bő másfél perccel a vége előtt Axente mögé került, és el is tudta dobni őt. A dobás után hamar látszott, hogy a román birkózónak komoly fájdalmai vannak, ezért a bíró gyorsan le is állította az amerikait, mielőtt újabb akcióba kezdett volna. Az orvosi segítség is egyből megérkezett, és hamarosan teljes orvosi stáb volt a helyszínen, akik stabilizálták Axente nyakát és végül hordágyon vitték le őt a pályáról.

Az már a szőnyegen is látszott, hogy Axentének mozognak a végtagjai, a román birkózószövetség elnöke pedig a sportmedia.ro beszámolója szerint azt mondta, az első vizsgálatok alapján úgy tűnik, hogy a birkózó gerince nem tört el, az idegei is épek és továbbra is tudja mozgatni a végtagjait és az ujjait is. Hozzátette, Axente fájlalja a jobb lapockáját, és lélegzetvételkor a nyaki gerincét is, de szerinte minden rendben lesz a birkózóval.

Blades sérüléshez vezető akciója a nyolcaddöntőben – Fotó: Punit Paranjpe / AFP
Blades sérüléshez vezető akciója a nyolcaddöntőben – Fotó: Punit Paranjpe / AFP

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!