Erről szól az olimpia, ölében vitte le sérült ellenfelét a brazil kézilabdázó

2024. augusztus 4. – 12:32

Másolás

Vágólapra másolva

Sorsdöntő mérkőzést játszott szombaton ellen Brazília és Angola női kézilabda-válogatottja, hiszen a győztes bejutott a negyeddöntőbe (a döntetlen a meccs előtt 3 ponttal álló Angolának kedvezett volna). Brazília az első perctől kezdve jobban játszott, teljesen megérdemelten nyert, a 30-19-es siker pedig bevitte őket a legjobb nyolc csapat közé.

A 36. percben, tízgólos brazil vezetésnél próbálkozott még valahogy visszajönni a meccsbe az angolai csapat, amikor Albertina Kassoma egy rossz dobás végén elterült, és a gyors ápolás közben világossá vált, hogy súlyosabb sérülést szenvedett, nem tud visszatérni már a pályára. Az ápolás végén felállt, de egyáltalán nem terhelte a sérült térdét, saját csapatorvosa és a brazil kapus, Gabriela Moreschi segítségével sem nagyon tudott lesántikálni.

Ekkor érkezett oda a rendkívül sportszerű brazil beálló, Tamires Morena de Araujo Frossard, aki ölébe kapta az angolai beállót, hogy levigye a pályáról.

A két játékos egyébként korábból is ismerte egymást, hiszen mindketten a román bajnokságban játszanak. Raádásul mindkettejük anyanyelve portugál, így nagyon könnyen meg tudták vitatni a dolgokat a kispad felé tartva. „Albertina jó barátom, mindketten Romániában játszunk. Fel sem merült, hogy ne segítenék rajta, tudtam, hogy nehezen sántikál majd le a pályáról. Különös szeretettel viseltetem iránta. Nagyon tisztelem a munkáját” – mondta a brazil, aki azt is elárulta, miről beszéltek, amíg az ölében cipelte az angolait: Kassoma hálásan megköszönte a segítséget.

Az Angolát legyőzve negyeddöntőbe jutó Brazilok kedden Norvégia ellen játszanak a legjobb nyolc között. Magyarország Svédországgal játszik a negyeddöntőben aznap.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!