Szexista viccelődés miatt hazaküldte a Eurosport az egyik kommentátorát az olimpiáról

2024. július 29. – 13:27

Másolás

Vágólapra másolva

Távoznia kellett a párizsi stábból a Eurosport veterán kommentátorának, a korábban a BBC-nél is dolgozó Bob Ballardnak, miután a 4x100-as ausztrál női váltó győzelme után elsütött egy szexista viccet az éppen még a medence mellett ünneplő úszókról – írja a BBC.

Az ausztrál úszók már melegítőben, az érmekkel a nyakukban sétáltak kifelé a csarnokból, és közben integettek a közönségnek is. Ballard ekkor jegyezte meg, hogy a női úszók „még éppen végeznek”, majd hozzátette, „tudod, milyenek a nők, lófrálgatnak, sminkelgetnek”.

Kommentátortársa, az egykori brit úszó, Lizzie Simmonds szintén viccelődve felháborítónak nevezte a dolgot, hozzátette, hogy „néhány férfi is ugyanezt csinálja”, majd együtt nevetett Ballarddal.

Az erről készült felvétel elég gyorsan terjedni kezdett az interneten, a Eurosport pedig vasárnap közleményben jelezte, hogy eltávolították Ballardot a kommentátoraik közül. Mint írták, Ballard kommentárja nem volt megfelelő, ezért döntöttek a kihajítása mellett.

Ballard a nyolcvanas évek óta rendszeresen kommentált világeseményeket, számos olimpián és világbajnokságon is részt vett, és több sportágat is kommentált, de elsősorban úszással és műugrással foglalkozott. A történteket Ballard egyelőre nem kommentálta.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!