A grúzok sztárja mezt cserélt Cristiano Ronaldóval az Eb-n, 11 éve még gyerekként fotózkodott vele

2024. június 28. – 15:13

A grúzok sztárja mezt cserélt Cristiano Ronaldóval az Eb-n, 11 éve még gyerekként fotózkodott vele
Hvicsa Kvarachelia a portugáloknak lőtt gólja után – Fotó: Emin Sansar / Anadolu via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Az Eb-újonc Grúzia hatalmas meglepetésre szerdán 2-0-ra legyőzte Portugáliát, amivel továbbjutott a nyolcaddöntőbe. A meccs egyik hőse a grúz csapat legnagyobb sztárja, az olasz Napoliban focizó Hvicsa Kvarachelia volt. Ő szerezte a grúzok első gólját, amivel joggal érdemelte ki a meccs legjobbjának járó díjat. A lefújás után az addigra már lecserélt Kvarachelia is berohant a pályára, hogy együtt ünnepeljen a társaival, de eközben még odament Cristiano Ronaldóhoz, hogy kezet fogjon vele, és váltsanak párt szót.

Kvarachelia később kiposztolta, hogy Ronaldóval mezt is cseréltek a meccs után. A Napoli 23 éves játékosa azt nyilatkozta, hogy nagy játékosnak és nagy embernek tartja Ronaldót. Külön kiemelte, mennyire megtisztelőnek érezte, hogy a portugál klasszis a meccs előtt is beszélgetett vele.

Nem véletlenül tiszteli ennyire a grúzok legjobbja Cristiano Ronaldót. Mint kiderült, hogy Kvarachelia még gyerekként is találkozott a portugál világsztárral. Előkerült egy 2013-as fotó, amin Ronaldo egy csapat gyerekkel pózol Tbilisziben, a helyi futballakadémia megnyitóján.

A gyerekek között volt Kvarachelia és a mostani grúz válogatott további négy játékosa is: Georgi Kocsorasvili, Csakvetadze, Zuriko Davitasvili és Anzor Mekvabisvili. Ronaldót a korábban az AC Milanban focizó Kaha Kaladze hívta meg az ukrán Andrij Sevcsenkóval együtt. Utóbbival a Milanban játszott együtt Kaladze, aki jelenleg a grúz főváros polgármestere.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!