A volt alelnök Trump esetleges újraindulásáról: Lesznek nála jobb választási lehetőségeink

Donald Trump egykori alelnöke, Mike Pence maga is fontolgatja, hogy harcba száll az elnökségért 2024-ben.

Nem vagyok függő, én nem a kocsmában iszom

Az alkoholizmust hajlamosak vagyunk a szegénységgel azonosítani, pedig iskolázott, vezető pozícióban dolgozó embereknek is lehetnek problémáik az alkohollal. A magasan funkcionáló alkoholisták nem tartják magukat függőnek, a stresszel magyarázzák, hogy miért isznak. A fizikai tünetek, a lecsúszás veszélye őket sem kerüli el, sokszor a munkahely elvesztése az a pont, amikor leállnak az ivással. Magyarországon is van arra példa, hogy a cég fizeti a dolgozó józanodását.

Többtonnányi szén-dioxid-kibocsátást termeltek a klímacsúcs résztvevői a magángépeikkel

Már egy ötórás repülőút is 45 tonnányi szén-dioxid-kibocsátással jár, mégis több tucat delegáció utazott magángéppel az egyiptomi helyszínre.

Az addikció nem választás, hanem válaszreakció az emberi szenvedésre

Dr. Máté Gábor magyar származású kanadai orvos és író évtizedek óta kutatja a függőségek és a krónikus betegségek kialakulásának okait. Szerinte ezek természetes reakciók az emberi szenvedésre, jórészt a feldolgozatlan traumáink következményei. Legújabb könyvében arról ír, hogy a világunk megbetegít minket, amiből az lenne a kiút, ha az orvostudomány végre felismerné a test és lélek egységét. Interjú.

Ilyen volt a nap, aminek minden perce a tanárokról és az összeomlóban lévő oktatásról szólt

Az ország több pontján demonstráltak tanárok, szülők és diákok a hazai közoktatás egyre kilátástalanabbnak tűnő helyzete miatt szerdán. Rég nem látott nagyságú tömeg mozdult meg a fővárosban a tanárok miatt, több ezren foglaltak hidat és tüntettek a Kossuth téren, hogy így üzenjenek a hatalomnak.

Tizenöten sérültek meg, amikor felrobbant egy hordónyi folyékony nitrogén Spanyolországban

Egy bemutatón történt a baleset, sok gyerek volt a közönségben.

Először halt meg valaki igazoltan majomhimlő-fertőzés miatt az Egyesült Államokban

Az elhunytról csupán annyit közöltek a hatóságok, hogy nagyon le volt gyengülve az immunrendszere.

Nyilvánosságra hozták, hogy mit kerestek a nyomozók Trump floridai birtokán

A házkutatást kérvényező FBI-ügynök azt feltételezte, hogy további titkosított iratok lehetnek az exelnök mar-a-lagói otthonában.

Nancy Pelosi: Amerika nem fogja cserben hagyni Tajvant

A képviselőház elnöke szerint mostani tajvani utazásának is az a célja, hogy ezt egyértelművé tegye.

Novák a brazil elnökkel találkozott: Mi a béke követei vagyunk

A köztársasági elnök szerint Brazília egy békeszerető ország, ahol azt szeretnék, ha Magyarországot sem érintené az orosz-ukrán háború.

Elon Musk megpróbál kihátrálni a Twitter felvásárlásából

A milliárdos azzal érvel, hogy a Twitter több ponton is megsértette megállapodásukat, és még az egymilliárd dolláros fájdalomdíjat sem akarja kifizetni a cégnek.

A Pegasus-ügyet és a KESMA-t is megemlíti a magyar jogállamiságról szóló új EU-s jelentés

Gwendoline Delbos-Corfield zöldpárti EP-képviselő azt vizsgálta, hogy a 2018-ban elfogadott Sargentini-jelentés óta mi történt Magyarországon.

Két tinédzser és egy 47 éves orosz állampolgár halt meg a koppenhágai plázában történt lövöldözésben

A négy sérült állapota kritikus, de stabil. A dán rendőrség kizárta a terrortámadás lehetőség, a 22 éves elkövető korábban pszichiátriai ellátásban részesült.

Totális Ferrari-KO Bakuban, Leclerc kiesése után Verstappen nyerte az Azeri Nagydíjat

Kettős győzelmet aratott a Red Bull Azerbajdzsában, a holland mögött Sergio Pérez lett a 2. Mindkét Ferrari kiesett, Charles Leclercnek ráadásul megint az első helyről kellett feladnia a futamot. George Russell újabb dobogót hozott a Mercedesnek.

Big Mac és McFlurry nélkül nyitott meg az orosz Meki-pótlék, a Vkuszno – i tocska

A név magyarul annyit tesz, hogy: „Finom és pont”.

17 évesen coming outolt Jake Daniels, 1990 után ő a második nyíltan meleg brit férfi focista

Justin Fashanu volt az első profi játékos a briteknél, aki még aktív korában vállalta fel homoszexualitását.

Menstruációs szabadság bevezetését tervezik Spanyolországban, három nap járna a fájdalmaktól szenvedő nőknek

Spanyolország lehet az első európai ország, ahol bevezetik a menstruációs szabadságot. Jelenleg csak Zambiában, Japánban, Dél-Koreában és Indonéziában létezik ez a lehetőség.

Pénzzel venné rá az EU Orbánt, hogy rábólintson az olajembargóra

A Politico forrásai szerint Magyarország az új uniós energetikai stratégia részeként kapna pénzt az EU-tól, hogy támogassa az orosz kőolaj embargójának tervét. Hiába kapnánk haladékot, a kormány azt akarja elérni, hogy csak a csővezetékes szállításra vonatkozzon a szankció.

A szavazatok újraszámlálását követeli a Mi Hazánk

Azt nehezményezi a párt, hogy a szavazatszámlálás utolsó óráiban elvesztettek egy mandátumot.

A háború elől akkor sem menekülhetsz, ha nem bombázzák szét az otthonodat

A háború mindenhol nyomot hagy Ukrajnában, még azokon a helyeken is, ahol nincsenek harcok pillanatnyilag. A nyugat-ukrajnai Lvivet is teljesen felforgatta a háborús készülődés és az állandó fenyegetettség. Szubjektív képriport a városból.

Lvivben már hozzászoktak a háború gondolatához, mert az élet nem állhat meg

Hogyan élik meg a háborút Lvivben, amelynek közelében az oroszok lebombáztak egy kiképzőbázist? Pánikolnak-e az emberek a 35 halálos áldozattal járó támadás után, egyáltalán mennyire veszik komolyan a légvédelmi riadókat? Helyszíni riport a nyugat-ukrajnai városból, ahová több mint 200 ezren menekültek a háború kitörése óta.

A háborúban nincsenek ateisták

Hogyan élik meg a háborút a tábori lelkészek, akik személyesen ismerték a 2014 óta tartó harcokban elesett katonákat? Mit üzennek a hívőknek, akik a szeretteikért és a fronton harcoló katonákért aggódnak? Hogyan tudnak segíteni a katonáknak, hogy le tudják győzni a halálfélelmüket? A lvivi Szent Péter és Pál apostolok templomban jártunk, ahol tíz katonát búcsúztattak el az elmúlt napokban.