Duah összesen még egy órát sem játszott a svájci válogatottban, máris gólt lőtt

2024. június 15. – 16:27

Másolás

Vágólapra másolva

A magyarok ellen gólt szerző Kwadwo Duah pár héttel az Eb előtt még a svájciak előtt sem volt igazán ismert, bár 27 éves kora miatt már nem beszélhetünk arról, hogy üstökösként tűnt volna fel.

Kwadwo Duah és a svájci csapat ünnepli az első gólt – Fotó: Carmen Jaspersen / Reuters
Kwadwo Duah és a svájci csapat ünnepli az első gólt – Fotó: Carmen Jaspersen / Reuters

A Young Boys nevelésű játékos 2022-ig svájci csapatokban szerepelt, majd 2022-ben eligazolt a Bundesliga 2-ben szereplő Nürnberghez, ott 33 meccsen szerzett 11 gólt, majd a bolgár Ludogorechez ment. Ott még jobb arányban lőtte a gólokat, 24 meccsen 13 jött össze neki, de még ez sem feltétlenül tűnt meggyőző teljesítménynek, a bolgár bajnokság általában nem számít igazán jó dobbantónak.

A svájci kapitány mégis lehetőséget adott neki, és most Duah igazolta is, hogy jól döntött, második válogatott meccsén máris gólt lőtt. Góljáig összesen 59 perc 33 másodpercet játszott a válogatottban. A válogatottba való behívását ő maga is sokként élte meg, és szürreálisnak értékelte.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!