Berecz Zsombor vezetésével Magyarországé a vitorlás csapat-világbajnoki cím

2023. december 3. – 17:08

Másolás

Vágólapra másolva

Hatalmas sikert ért el az olimpiai ezüstérmes Berecz Zsombor vezetésével a Sámánok elnevezésű magyar csapat, amely megnyerte a Kanári-szigeteken rendezett Star Sailors League Gold Cup versenyt, ami a vitorlázók csapat-világbajnokságának is tekinthető.

A végső helyezések a vasárnapi négyes döntőben dőltek el, ebben a magyar hajó szinte végig vezetett, végül az olaszokat, a hollandokat és a spanyolokat megelőzve nyert. Ezzel a magyar vitorlázás egyik legnagyobb sikerét aratta, számol be az MTI. A magyar csapat már a legjobb nyolc között is egyedüliként szerepelt olyan országból, amely nem rendelkezik tengerrel, vagyis nem kis bravúrt hajtottak végre.

„Mi a titok? Ha elhiszed, hogy győzni tudsz, akkor nyerni fogsz. Ilyen egyszerű” – idézte a magyar szövetség honlapja Berecz Zsombort, aki a verseny közvetítésében nyilatkozott. Hozzátette: „egyénenként nem mi vagyunk a legjobb vitorlázók, de mint csapat, mi vagyunk a legjobbak.” A nyártól szövetségi kapitányként is tevékenykedő Berecz Zsombor az ellenfeleknek azt ajánlotta: jöjjenek edzeni a Balatonra.

A Kanári-szigeteken rendezett eseményen a Sámánok elnevezésű együttes a legjobb 32 között kapcsolódott be a küzdelembe, amely 56 nemzet csapatával indult. Minden résztvevő ugyanolyan SSL 47-es hajóval szállt vízre.

A magyar csapat kapitánya a tokiói olimpián finndingiben ezüstérmes Berecz Zsombor volt, mellette a repülőhollandiban 14-szeres világbajnok Majthényi Szabolcs, illetve Bakóczy Róbert volt a két kormányos. A teljes csapatot Adorján Csaba, Goszleth Marcell, Gyapjas Zsombor, Huber Lél, Lillik Ákos, Németh Áron, Németh Domonkos, Takácsy Levente, Tomai Balázs és Varjas Sándor alkották még.

Ez a cikkünk ide kattintva angol nyelven is olvasható a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknek az angolul olvasó ismerősei között!

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!