Tiger Woods több mint egy év után visszatérhet a golfpályára

2022. március 30. – 15:37

Tiger Woods több mint egy év után visszatérhet a golfpályára
Tiger Woods beszédet mond a World Golf Hall of Fame beiktatásán a PGA TOUR Global Home-ban a floridai Ponte Vedra Beachen 2022. március 09-én – Fotó: Sam Greenwood / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Tiger Woods amerikai golfsztár nagyjából 14 hónappal súlyos autóbalesetét követően visszatérésre készül a sajtóértesülések szerint, írja az MTI.

Jövő csütörtöktől vasárnapig ezen helyszínen rendezik az idény első Major-versenyét. Woods neve ugyan szerepel a nevezési listán, ám a golfsztár még nem közölte hivatalosan, hogy elindul-e a versenyen. Az ESPN egyébként március 29-én névtelen forrásra hivatkozva arról írt, hogy a 46 éves sportoló fiával, Charlie-val, és jó barátjával, Justin Thomasszal végigjátszotta az augustai pályán mind a 18 lyukat.

Az amerikai golfsztár tavaly februárban szenvedett súlyos autóbalesetet Los Angeles közelében. A kocsija lesodródott az útról és többször megpördülve az oldalán landolt. A baleset után több órán át operálták a golfozót, akinek több nyílt törése is volt. Woods jobb lábszára és bokája is roncsolódott a balesetben, az operáció során csavarokkal rögzítették a sípcsontját, valamint a bokacsontját. Woods néhány hete azt ígérte, hogy fog még játszani PGA-versenyen, azt viszont nem tudta megmondani, mikor. Akkor azt mondta, hogy a labdát el tudja ütni, de a legnehezebb feladat számára a gyaloglás, ami nem is fog változni még egy ideig.

Tiger Woods a legrangosabb sorozatban, a US PGA Touron összesen 82-szer nyert, amivel az örökranglista élén áll, a PGA-nél pedig 11-szer volt az év játékosa. Utolsó Major-győzelmét Augustában aratta 2019-ben.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!