A rendőrségi nyomozás alapján öngyilkosságot követhetett el a tavaly meghalt Max Mosley

2022. március 29. – 18:45

Másolás

Vágólapra másolva

Egy keddi meghallgatás alapján öngyilkosságot követhetett el a Forma–1-et is irányító Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) egykori elnöke, a tavaly májusban 81 évesen meghalt Max Mosley. Az ügyben lefolytatott nyomozás szerint Mosley-t azután találták holtan londoni otthonában, hogy megtudta, már csak hetei vannak hátra – írja az Independent.

A keddi tájékoztatón elhangzottak alapján a rendőröket Mosley házvezetője hívta ki, miután rátaláltak a hálószobájának ajtajára kifüggesztett feljegyzésre, melyen az állt, hogy „ne gyere be, hívd a rendőröket”. A kiérkező rendőrök az ágyon fekve találtak rá a fejbe lőtt férfire, nem messze tőle pedig egy pisztoly és egy búcsúlevél is volt. A keddi meghallgatáson az egyik intézkedő rendőrtiszt elmondta, a helyszínen nem találtak semmi gyanúsat és annak sem volt jele, hogy valaki behatolt volna a házba.

Dr. Christopher McNamara, Mosley orvosa kedden arról beszélt, hogy a FIA egykori elnöke számos különböző kezelésen esett át, miután diagnosztizálták nála a rákos megbetegedést, tavaly áprilisra azonban elfogadta, hogy nem fog tudni kigyógyulni belőle. Azt is hozzátette, hogy Mosley életminősége jelentősen leromlott, az orvosainak pedig többször beszélt öngyilkosságról, de semmi nem utalt arra, hogy ezt tervezgetné is. A férfi csillapító kezeléseit végző orvos ugyanakkor arról beszélt, hogy Mosley neki sosem beszélt öngyilkosságról, sőt, komoly tervei voltak a jövőre nézve.

Ahogy tavalyi halálakor írtuk, Max Mosley 1940. április 13-án Londonban született az 1930-as évek brit fasiszta vezetőjének, Sir Oswald Mosley-nak a fiaként. A hatvanas években a Formula 2-ben versenyzett, de nem volt túl sikeres. 1969-ben barátaival közösen megalapította a March-csapatot, amely a hetvenes évek elején komoly eredményeket ért el a Forma 1-ben, 1979-ben azonban távozott az éléről.

1993 és 2009 között a Forma–1-et is irányító Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke volt. Számtalan, az F1-et, az autóversenyzést és azon keresztül az utcai közlekedést biztonságosabbá tevő reform köszönhető neki. A halálhírét akkor Bernie Ecclestone erősítette meg a sajtónak, aki azt mondta, olyan számára az elvesztése, mintha a testvére halt volna meg.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!