Megnyitják a forgalom előtt Sepsiszentgyörgy 11,56 kilométer hosszú, új körgyűrűjét

2024. október 15. – 18:06

Másolás

Vágólapra másolva

Október 16-án nyitják meg a forgalom előtt az új sepsiszentgyörgyi terelőutat, amely várhatóan jelentősen csökkenti a városon áthaladó tranzitforgalmat, különösen a teherautók esetében. A 11,56 kilométer hosszú, új körgyűrűt két év alatt építették meg, és a 300 millió lejes beruházást európai alapokból finanszírozták a Nagy Infrastruktúra Operatív Program keretében.

A szerdán 13 órakor bekövetkező eseményről egy Facebook-bejegyzésben a közúti infrastruktúráért felelős társaság (CNAIR) vezérigazgatója, Cristian Pistol számolt be.
Tájékoztatása szerint az összesen 11,56 kilométeres terelőút kivezeti a városból a megyeszékhelyen áthaladó tranzit- és főleg a teherforgalmat. Ugyanakkor négy körforgalom biztosítja az összeköttetést a 12-es és a 13E jelzésű országúttal, illetve a 103B jelzésű megyei úttal.


A terelőúton két pihenőhelyet is kialakítottak, amelyek 50 parkolóhelyet biztosítanak személyautók és 32 helyet tehergépkocsik számára.

A Brassói Regionális Út- és Hídügyi Igazgatóság a napokban végezte el a körgyűrű terheléses tesztjeit, amelyek az Olt folyó fölött átívelő, 526 méter hosszú hídra és két vasúti felüljáróra koncentráltak. A próbák során 40 tonna súlyt helyeztek a szerkezetekre nyolc kamion segítségével. Ezek a tesztek az utolsó lépések az útvonal hivatalos átadása előtt, bár az illetékes hatóságok nem adtak pontos dátumot a forgalom teljes megnyitására.

Az új körgyűrű célja Sepsiszentgyörgy tehermentesítése, hiszen a jelenlegi helyzetben havonta több mint 500 ezer autó halad át a háromszéki megyeszékhelyen. A becslések szerint az új útvonal a forgalom mintegy 20 százalékát vezeti majd el a városközpontból, csökkentve az Oltmező utca zsúfoltságát és mérsékelve a környezetszennyezést.

A körgyűrű a 12-es országútból válik ki Szotyor előtt, kikerüli Szotyort, Kilyént és magát Sepsiszentgyörgyöt, majd a város Csíkszereda felőli kijáratánál, a Sepsi Aréna után csatlakozik vissza az országútba. Ez az infrastruktúra-fejlesztés nemcsak a város közlekedését segíti, hanem hozzájárul a környezeti terhelés csökkentéséhez is.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!