Egy hét múlva megnyílik az autós forgalom számára az Olt-völgye

2024. augusztus 5. – 10:45

Másolás

Vágólapra másolva

Az Olt völgyében zajló útépítési munkálatok a Bojca – Lazaret szakaszon 80 százalékos készültségi szintet értek el, közölte a News.ro hírügynökség. Az Országos Útkezelő Társaság (CNAIR) bejelentése szerint augusztus 9-én a forgalom újra megnyílik a DN7-es országútnak ezen a szakaszán, ahogyan azt eredetileg is tervezték.

A munkálatokat a török vállalkozó hatékonyan végezte, ami lehetővé tette az ütemterv szerinti haladást. Az útszakasz napközbeni lezárása továbbra is fennáll a stabilizációs munkálatok miatt: a kivitelező cég továbbra is folytatja a technológiai utak stabilizálását és a lejtő megtisztítását az erdőirtásból származó kőzettől és törmeléktől.

„A nehézgépekkel végzett munkálatok következtében továbbra is fennáll a kockázata annak, hogy napközben fák, sziklák és földtömegek zuhannak az úttestre. A közlekedésbiztonsági csapatokat is mozgósítják, hogy sürgősen beavatkozzanak, ha a helyzet úgy kívánja. Ahol fennáll a veszélye annak, hogy a lejtőről sziklák, fák esnek az úttestre, ott a kivitelező betonkorlátokat helyezett el. Ha az éjszaka folyamán veszélyhelyzet alakulna ki, a közúti forgalmat lezárják, és a lehető leghamarabb beavatkoznak” – közölte a CNAIR.

A forgalom 20:00 és 6:00 óra között szabad, míg a helyi lakosok számára külön idősávok állnak rendelkezésre. Az esetleges éjszakai veszélyek esetén a forgalmat ismét lezárhatják.

A teljes nappali útlezárásra a Déli-Kárpátokat Nagyszeben és Pitești között átszelő A1-es autópálya mintegy 30 kilométeres – a Szeben megyei Bojca (Boița) és a Vâlcea megyei Cornetu-kolostor – közötti második szakaszának építése miatt volt szükség. Az építőtelep előkészítése ugyanis erődirtással járt. „A nagy, akár 70 méter magasságban végzett munka során bármikor előfordulhat, hogy a kidöntött fák az úttestre esnek, így ennek a munkának az elvégzéséhez elkerülhetetlen a forgalom leállítása” – jelentette ki a munkálatok elkezdése előtt Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter, aki nagyon határozottan elrendelte az ország egyik legforgalmasabb tranzitútvonalának, az Olt völgyén keresztül vezető DN7-es jelzésű országútnak a napközbeni lezárását.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!