Egy hónapra lezárják Románia egyik legforgalmasabb útszakaszát

2024. július 3. – 17:39

Másolás

Vágólapra másolva

Lezárják napközben a közúti forgalmat az Olt völgyén július 8. és augusztus 9. között a Szeben-Piteşti autópálya munkálatai miatt, jelentette be szerdán Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter az Agerpres szerint.

A Szeben-Piteşti autópálya második szakaszának megépítéséhez erdőírtásra van szükség, ezek a munkálatok pedig veszélyeztetnék az autósok életét, ezért szükséges a forgalom leállítása, magyarázta Sorin Grindeanu. A 7-es számú országút az egyik legforgalmasabb közút, amely összeköti Bukarestet az ország nyugati részével.

„Megpróbáltunk alternatívákat találni. Nagyon magasról, akár 70 méterről kell kivágnunk ezeket a fákat, és nagy a veszélye annak, hogy az útra kerülnek, és veszélyeztetik a közlekedés biztonságát. Ha autópályát szeretnénk, el kell végeznünk ezt a munkát!” – mondta Grindeanu.

A miniszter szerint az út lezárásának idejére alternatív útvonalakat ajánlanak majd az autósoknak.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!