Economedia: a Versenytanács engedélyezte, hogy a Transilvania Bank megvásárolja az OTP romániai leányvállalatát

2024. július 2. – 16:26

Másolás

Vágólapra másolva

A Versenytanács kedden engedélyezte, hogy a Transilvania Bank megvásárolja az OTP Bank romániai leányvállalatát egy 347,5 millió eurós üzlet keretében – írja az Economedia forrásokra hivatkozva. Ez egy kötelező lépés volt afelé, hogy a magyar bank végleg kivonuljon a román piacról.

A BT és az OTP Bank februárban jelentette be, hogy megállapodtak a tranzakcióról, amelyhez még a Román Nemzeti Bank jóváhagyására is szükség van.

Az OTP Bank Románia 2,64%-os piaci részesedéssel rendelkezik, közel 420 000 egyéni ügyféllel, több mint 22 000 vállalati és kkv-ügyféllel, 1800 alkalmazottal és 96 fiókkal.

A Banca Transilvania 20%-os piaci részesedéssel, több mint 4 millió ügyféllel, mintegy 10 000 alkalmazottal, korszerű online banki megoldásokkal és erős országos fiókhálózattal rendelkezik.

Az Economedia már korábban megírta, hogy a Transilvania Bank, amely már most is vezető bank Romániában, teljesen leválik a piac többi bankjáról, ha átveszi az OTP Bank Romániát. Így a Transilvania Bank piaci részesedése 22,55 százalékos lesz.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!