Hibaigazítás: az RMDSZ nem volt a készpénzfizetési plafon csökkentésének kezdeményezői között

2023. november 8. – 22:34

Másolás

Vágólapra másolva

November 7-i hírünkben, amelyben arról számoltunk be, hogy a kormánykoalíció vezetői, Marcel Ciolacu és Nicolae Ciucă bejelentették, hogy lemondanak a készpénzkifizetések felső határának csökkentéséről, tévesen azt írtuk, hogy a kezdeményezés előterjesztői között az RMDSZ is ott volt.

A készpénzkifizetések felső határának csökkentését a deficitcsökkentő törvénycsomag írta elő, amelyért a kormány felelősséget vállalt, és amely október 27-én jelent meg a Hivatalos Közlönyben. A felelősségvállalás pillanatában pedig a kormánynak nem volt tagja az RMDSZ. A korlátozás az adóelkerülés megelőzésében segíthetett volna, azonban, amint írtuk, a liberális párt az utolsó pillanatban kihátrált a megállapodásból.

A kormány szerdán hozta nyilvánosságra azt a sürgősségi rendelettervezetet, amely visszaállítaná a korábbi szabályokat, két kivétellel: a pénztárgépekben nem lehet 50 ezer lejnél nagyobb összegű készpénz, és a készpénzben fizetett elszámolási előleg nem haladhatja meg a napi 1000 lejt.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!