Hibaigazítás: az RMDSZ nem volt a készpénzfizetési plafon csökkentésének kezdeményezői között

2023. november 8. – 22:34

Másolás

Vágólapra másolva

November 7-i hírünkben, amelyben arról számoltunk be, hogy a kormánykoalíció vezetői, Marcel Ciolacu és Nicolae Ciucă bejelentették, hogy lemondanak a készpénzkifizetések felső határának csökkentéséről, tévesen azt írtuk, hogy a kezdeményezés előterjesztői között az RMDSZ is ott volt.

A készpénzkifizetések felső határának csökkentését a deficitcsökkentő törvénycsomag írta elő, amelyért a kormány felelősséget vállalt, és amely október 27-én jelent meg a Hivatalos Közlönyben. A felelősségvállalás pillanatában pedig a kormánynak nem volt tagja az RMDSZ. A korlátozás az adóelkerülés megelőzésében segíthetett volna, azonban, amint írtuk, a liberális párt az utolsó pillanatban kihátrált a megállapodásból.

A kormány szerdán hozta nyilvánosságra azt a sürgősségi rendelettervezetet, amely visszaállítaná a korábbi szabályokat, két kivétellel: a pénztárgépekben nem lehet 50 ezer lejnél nagyobb összegű készpénz, és a készpénzben fizetett elszámolási előleg nem haladhatja meg a napi 1000 lejt.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!