Ciolacu elment vásárolni száz lejjel, megtöltötte a szatyrát, és aprópénz is maradt a zsebében

2023. október 14. – 14:04

Másolás

Vágólapra másolva

Marcel Ciolacu miniszterelnök arról számolt be szombati Facebook-bejegyzésében, hogy 100 lejből bevásárolt mindent, amire szüksége volt.

Voltam vásárolni, és megvettem mindent, amire szükségem volt: salátát, uborkát, hagymát, krumplit, almát, Ardealul pástétomot, szász szalámit, olajat, cukrot, tojást, joghurtot, juhtelemeát és egy Ursus sört, buzăui gyártmány... összesen fizettem 93,50 lejt. Igaz, paradicsomot elfelejtettem venni, de úgy is belefértem volna a 100 lejes keretbe! – olvasható Ciolacu bejegyzésében.

Ti mit vásároltok románul? – teszi fel a kérdést a miniszterelnök, a romániai termékek vásárlását ösztönző #cumpăraţiromâneşte kampányra utalva.

Ciolacutól szeptemberben kérdezték meg az újságírók, hogy mit tud venni 100 lejből. A kormányfő akkor azt felelte, hogy bőségesen tud ekkora összegből vásárolni.

A Transtelexen szeptemberben hasonlítottuk össze részletesen a tavalyi árakat az ideiekkel. Elemzésünkből kiderül, hogy bár emelkedtek az árak, az árréskorlátozásnak köszönhetően korántsem tapasztalható az az óriási drágulás, ami a 2021-2022-es periódusra volt jellemző. Akkor 37 százalékos növekedést tapasztaltunk, idén viszont 13 százalékos átlagnövekedést észleltünk. Itt lehet megnézni, hogy mi drágult leginkább, és melyek azok a termékek, amelyeknek csökkentek az árai.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!