Temesvárt a világ legolcsóbb city break helyszínei közé választották

2023. szeptember 26. – 11:54

Másolás

Vágólapra másolva

Temesvárt választotta az idei legolcsóbb city break helyszínnek egy csomagmegőrzéssel foglalkozó amerikai start up – írja a Profit.ro.

A cég az idei 75 legnépszerűbb városi desztináció figyelembe vételével frissítette a 2021-ben elkészített, legolcsóbb helyszíneket összesítő listáját. Így került fel a bánsági város is a listára, amely idén az Európa Kulturális Fővárosa címet is viseli.

Olyan szempontokat vett figyelembe, hogy mennyiért lehet szállást bérelni, mennyibe kerül étteremben étkezni, meginni egy korsó sört vagy épp megvásárolni egy palack bort. Emellett a városi közlekedés költségeit is figyelembe vették, például azt, hogy mennyibe kerül a taxizás kilométere és egy vonaljegy a tömegközlekedési járműveken.

Temesvár az 1-től 10-ig terjedő skálán 8,63 pontot kapott, amivel maga mögé utasította a 2021-es kiadás győztesét, Buenos Airest, amely 8,22 pontot ért el. Utánuk következik az azerbajdzsáni Baku 8,18 ponttal, majd az indonéziai Jakarta 8,08-cal.

A lista összeállítói azt írják Temesvárról, hogy „egy kicsi város, de tele kultúrával”, ahol idén több, mint 30 fesztivált szerveznek. A listakészítő elsősorban az olcsó szállásárakat emeli ki, azt írja éjszakánként átlagosan 105 dollárba kerül egy szállodai szoba. Emellett a közlekedésről is azt állítják, hogy „feltűnően olcsó”, a taxiszolgáltatók átlagos kilométerenkénti ára 0,66 dollárba kerül.

A legdrágább city break célpont Los Angeles lett, utána következik Dublin, Oslo, Párizs és Milánó.

A bánsági város valószínűleg az Európa Kulturális Fővárosa címnek köszönhetően került be a 75 legkeresettebb városi desztináció közé, ahol a hétvégén ért véget a 8. Temesvári Magyar Napok, és a héten következik az év talán legjobban várt eseménye, a Brâncuși-kiállítás megnyitója.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!