Elkezdődött a jegyértékesítés a temesvári Brâncuși-kiállításra

2023. szeptember 4. – 16:02

Másolás

Vágólapra másolva

Elkezdődött a jegyek értékesítése a Temesvár Európa Kulturális Fővárosa 2023 programsorozat egyik legjobban várt eseményére, a Brâncuși: román források és egyetemes távlatok című kiállításra – tájékoztattak a szervezők. A tárlat szeptember 30. és 2024. január 28. között lesz látogatható a Temesvári Művészeti Múzeumban.

Az esemény honlapja szerint a világhírű román művész 22 szobra, 11 grafikája lesz látható a tárlaton, emellett 55 fotót is kiállítanak. A korábbi közlések szerint meg lehet nézni például az Alvó múzsát, a Pogány kisasszonyt és A végtelen oszlopa III-t is.

Hat kiállítási tárgy érkezik a bukaresti szépművészeti múzeum gyűjteményéből, négy pedig a craiovai művészeti múzeumból. Hármat a londoni Tate Modern kölcsönöz a kiállításra, 42-őt a londoni Grob Galéria, 34-et pedig a párizsi Pompidou Központ. Egy kiállítási tárgy az Elizabeth Royer Gyűjteményből érkezik majd.

Bár korábban még arról volt szó, hogy augusztus elsején indulhat el a jegyek értékesítése, a szervezők azt írják, hogy most kezdték el a jegyek árusítását az esemény honlapján.

Emellett felhívják a figyelmet arra is, hogy a látogatási élmény és a kiállított alkotások biztonsága érdekében a jegyek előre meghatározott időpontokra vásárolhatók. Az online elővételben vásárolható jegyek mellett minden reggel számos, aznapra érvényes jegy árusítását teszik lehetővé a Temesvári Művészeti Múzeum jegypénztáránál.

A jegyárak is a kiállítás jelentőségének megfelelően alakulnak:

  • felnőtteknek 88 lej
  • diákoknak 22 lej
  • nyugdíjasoknak 55 lej
  • a Brâncuși-kiállítás és a múzeum más kiállításai felnőtteknek 100 lej

A kiállítás honlapján azt is megjegyzik, hogy iskolai csoportok (szeptember 30-án kezdődő előzetes regisztráció után) ingyenesen megtekinthetik a kiállítást. Emellett minden hónap első szerdáján is ingyenesen meg lehet nézni a múzeum tárlatait, a șs a rendelkezésre álló jegyek függvényében a Brâncuși-kiállítást is. Ebben az esetben is csak a helyszínen lehet jegyet váltani.

A kiállítást a múzeum nyitvatartási rendje szerint lehet látogatni, szerdától vasárnapig 10-20 óra között. Hétfőnként, keddenként valamit december 24-én, 26-án és 31-én, illetve 2024. január 1-jén és 2-án zárva tartanak.

A szervezők szerint a Párizsban befutott szobrásznak legutóbb több mint 50 éve volt kiállítása szülőhazájában, ezért hatalmas látogatóáradtra számítanak, és nem csak hazai érdeklődőket, hanem külföldi turistákat is várnak. A kiállítás egyben a Temesvár az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programsorozat egyik csúcspontja is lesz.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!