Felfüggesztheti brassói járatait a Dan Air

2023. június 26. – 19:25

Másolás

Vágólapra másolva

Kivonulhat a brassói repülőtérről a Dan Air román légitársaság, az egyetlen amelynek jelenleg járatai vannak a nemrég megnyílt légikikötőről.

A Dan Air hétfőn jelentette be, hogy fontolgatja brassói járatainak felfüggesztését, mert az új repülőtérről hiányzik a repülőgépeik megfelelő kezeléséhez szükséges infrastruktúra. A cég képviselői az Economediának azt mondták, hogy 80 százalékban eldőlt, hogy kivonulnak a brassói repülőtérről, de a végleges döntést kedden közlik.

Alexandru Anghel, a brassói repülőtér igazgatója az Economediának csak annyit mondott, hogy egyelőre nem szeretné kommentálni a Dan Air bejelentését, illetve hogy ha a Dan Air kivonul, akkor a brassói repülőtér nyáron charterjáratokat működtet majd, augusztustól pedig indulnak a Wizz Air brassói járatai.

A Dan Air bejelentésének előzménye, hogy június 24-én a Madrid-Brassó-Bukarest járatának 16 percet kellett várakoznia, amíg landolhatott a brassói repülőtéren. A légitársaság szerint a légiforgalom-irányító szolgálat (ROMATSA) szabályt szegett akkor, amikor egy felszálló gépnek adott elsőbbséget, és ezzel veszélyeztette az utasaik biztonságát. A ROMATSA ezzel szemben úgy látja, hogy a Dan Air gépe, amely egyébként a madridi repülőtér túlterheltsége és a rossz időjárás miatt késett, nem volt vészhelyzetben, ezért nem volt indokolt elsőbbséget adni neki.

A Dan Air június 15-én indította el első járatát Brassóból, ahonnan összesen nyolc városba hirdetett meg utakat. A román légitársaság eredetileg Budapestre is indított volna járatot Brassóból, de ezt végül lemondta.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!