Elkezdte az energiakártyák nyomtatását a posta

2023. január 26. – 07:51

Elkezdte az energiakártyák nyomtatását a posta
Borítékolják a számlák kifizetéséhez felhasználható segélyt tartalmazó „energiakártyákat” – Fotó: a Román Posta Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Elkezdték az energiaszámlák kifizetésére használható úgynevezett energiakártyák nyomtatását, amelyeket február 1-je és 28-a között osztanak majd ki a kedvezményezetteknek – a rászoruló fogyasztóknak – a Román Posta alkalmazottai, írja az Agerpres.

A Román Posta szerdai közleménye szerint a vállalat nemrég vásárolt nyomtató és borítékoló berendezése a legkorszerűbbek közé tartozik. Ezzel kezdték el szerdán az energiakártyák nyomtatását is, Marcel Boloş uniós beruházásokért és projektekért felelős miniszter jelenlétében. Az eseményen a tárcavezető elmondta, hogy a kártyákat február 20-ától használhatják majd a kedvezményezettek.

A Román Posta vezérigazgatója, Valentin Ştefan emlékeztetett, az összesen 1400 lejes támogatás első 700 lejes részlete február 20-a és június 30-a között, a második részlet 2023 szeptembere és december 31-e között használható majd fel. A folyamat teljes logisztikáját a Román Posta biztosítja, az alkalmazottak megfelelő képzésben részesülnek ehhez – magyarázta.

A támogatással kapcsolatos kérdések megválaszolására létrehoztak egy telefonvonalat is, a 031/9966-os számot hétfőtől péntekig 8 és 20 óra között lehet hívni.

Az energiakártyával bármely postahivatalnál lehet majd energiaszámlát fizetni, vagy a kedvezményezett otthonában, a postás jelenlétében. A befizetés postai utalvánnyal történik, és bizonylatot állítanak ki róla, amelyen szerepelni fog a befizetett összeg, a megmaradt pénzösszeg, illetve a szolgáltató/szolgáltatók, amelynek/amelyeknek fizettek – magyarázta Valentin Ştefan.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!