Elkezdte az energiakártyák nyomtatását a posta

2023. január 26. – 08:51

Elkezdte az energiakártyák nyomtatását a posta
Borítékolják a számlák kifizetéséhez felhasználható segélyt tartalmazó „energiakártyákat” – Fotó: a Román Posta Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Elkezdték az energiaszámlák kifizetésére használható úgynevezett energiakártyák nyomtatását, amelyeket február 1-je és 28-a között osztanak majd ki a kedvezményezetteknek – a rászoruló fogyasztóknak – a Román Posta alkalmazottai, írja az Agerpres.

A Román Posta szerdai közleménye szerint a vállalat nemrég vásárolt nyomtató és borítékoló berendezése a legkorszerűbbek közé tartozik. Ezzel kezdték el szerdán az energiakártyák nyomtatását is, Marcel Boloş uniós beruházásokért és projektekért felelős miniszter jelenlétében. Az eseményen a tárcavezető elmondta, hogy a kártyákat február 20-ától használhatják majd a kedvezményezettek.

A Román Posta vezérigazgatója, Valentin Ştefan emlékeztetett, az összesen 1400 lejes támogatás első 700 lejes részlete február 20-a és június 30-a között, a második részlet 2023 szeptembere és december 31-e között használható majd fel. A folyamat teljes logisztikáját a Román Posta biztosítja, az alkalmazottak megfelelő képzésben részesülnek ehhez – magyarázta.

A támogatással kapcsolatos kérdések megválaszolására létrehoztak egy telefonvonalat is, a 031/9966-os számot hétfőtől péntekig 8 és 20 óra között lehet hívni.

Az energiakártyával bármely postahivatalnál lehet majd energiaszámlát fizetni, vagy a kedvezményezett otthonában, a postás jelenlétében. A befizetés postai utalvánnyal történik, és bizonylatot állítanak ki róla, amelyen szerepelni fog a befizetett összeg, a megmaradt pénzösszeg, illetve a szolgáltató/szolgáltatók, amelynek/amelyeknek fizettek – magyarázta Valentin Ştefan.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!