Jóváhagyták a kiszolgáltatott fogyasztóknak szánt energiakártya végső formáját

2022. december 24. – 09:29

Másolás

Vágólapra másolva

Jóváhagyta az európai alapok minisztériuma a kiszolgáltatott energafogyasztóknak nyújtandó, évi 1400 lejes támogatást biztosító energiakártya végső formáját – jelentette be Facebook oldalán Marcel Boloș miniszter.

Az energiakártya lehetővé teszi az alacsony jövedelemű támogatott személyek számára, hogy postai kifizetési utalvánnyal kifizessék vagy törlesszék az energiaszolgáltatókkal szemben fennálló tartozásaikat.

Az energiakártya mellett jóváhagyta a szaktárca azoknak az igazolásoknak is a végső formáját, amelyeket a lakótársulások, illetve lakószövetségek bocsátanak ki a központosított hőenergia-ellátással kapcsolatos tartozások rendezésére a kiszolgáltatott energiafelhasználók esetében.

Marcel Boloș szerint ezekkel a döntésekkel célegyenesbe került az energiakártyák kibocsátásának folyamata. Az 1400 lejes összeget egyébként két részletben írják jóvá a kártyákra, a pénzt 2023. december 31-ig kell felhasználniuk a támogatott alacsony jövedelmű személyeknek.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!