Elhunyt lányuk emlékére Molnár Beáta-díjat alapítottak a szülők

2023. október 12. – 11:43

Másolás

Vágólapra másolva

Molnár Ibolya és Molnár Sándor, Molnár Beáta szülei, lányuk emlékére hallgatói díjat létesítenek, közölte a Sapientia EMTE.

Molnár Beáta (1991–2022) Marosvásárhelyen született, a Művészeti Líceumban tanult, az egyetemi alapképzést a Sapientia EMTE Kommunikáció és közkapcsolatok szakán végezte Marosvásárhelyen, majd tanulmányait a BBTE Kultúra és társadalom szakán folytatta a mesteri képzéssel, Kolozsváron. Molnár Beáta 2022-ben gyilkosság áldozata lett, az elkövető Boné Ferencet a Kolozs megyei törvényszék alapfokon a maximálisan kiszabható 20 évre ítélte.

„A 2023-ban alapított Molnár Beáta-díj célja az őt jellemző szemléletmód és érzékenység jutalmazása, továbbörökítése. Az alapítók célja a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem hallgatóinak támogatása az önálló kreatív művészi tevékenységekben és/vagy a tudományos kutatómunkában” – olvasható az egyetem közleményében.

A leírásból kiderül, pályázni lehet közöletlen versekkel, elbeszélésekkel, regénnyel, esszékkel, fotósorozattal, vizuális művészeti alkotásokkal, illetve (a mindenkori TDK-dolgozattal szemben támasztott követelmények szerinti) tudományos dolgozattal.

A benyújtott pályamunkák értékelésének szempontjai ITT találhatóak.

A pályamunkák értékelését szakmai zsűri végzi, amelynek tagjait a díj felajánlója és az Alkalmazott Társadalomtudományok Tanszéknek a díj lebonyolításával megbízott tanszékvezetője (a benyújtott pályamunkák kategóriájának megfelelően) kéri fel erre a feladatra.

A Molnár Beáta-díjat évente egy pályamunkára ítélik oda, összege: 2000 RON.

A pályázathoz a pályamunka mellett egy rövid szöveges önéletrajzi bemutatkozó indoklást is csatolni kell. A pályázatok benyújtásának határideje: 2024. március 22. (Beáta névnap)

Eredményhirdetés: 2024. május utolsó hete. A pályamunkákat, kérdéseket az Alkalmazott Társadalomtudományok Tanszék e-mail-címén fogadják.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!