Vidnyánszky Attilának adták idén Farkaslakán a Tamási Áron-díjat

2023. szeptember 25. – 17:10

Másolás

Vágólapra másolva

Néhány héttel ezelőtt Pataky Attilát avatták tiszteletbeli székellyé, ezúttal pedig a Hargita Népe arról tudósít, hogy Vidnyánszky Attila kapott Tamási Áron-díjat. Az elismerést az író szülőfalujában adták át, ahol Kovács Lehel, a farkaslaki polgármester arról beszélt az ünnepség kezdetén, hogy „Tamási Áron a szülőföld szépségét és szeretetét hirdető örök érvényű gondolataiból ma is erőt meríthet” mindenki.

Hadnagy Jolán, a farkaslaki Tamási Áron Művelődési Egyesület vezetője folytatta a köszöntők sorát. Elmondta: „itt vagyunk, ahol otthon volt Tamási Áron. Mindannyiunk felelőssége, hogy otthonokat teremtsünk, ahol jó élni, ahol bölcsők ringanak, lakjuk be a Kárpát-medencét, hogy legyenek ezután is, akik megéljék kultúránkat és továbbra is őrzői maradjanak a fénynek.”

A. Szabó Magda, a budapesti Tamási Áron Közalapítvány elnöke rámutatott, az író özvegyének végakarata szerint Tamási Áron születésnapján adják át az elismeréseket. Az alapítvány díját Vidnyánszky Attila, a budapesti Nemzeti Színház vezérigazgatója és Simó Márton író, publicista kapta meg.

A díjak átadását követően virágokat helyeztek el Tamási Áron egykori bölcsőjébe, jelképes születésnapi ajándékként.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!