Megszűnik a gyergyószentmiklósi Teddy Queen zenekar

2023. június 26. – 11:34

Megszűnik a gyergyószentmiklósi Teddy Queen zenekar
Fotó: a Teddy Queen zenekar Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Feloszlik a 2016-ban alakult gyergyószentmiklósi Teddy Queen, jelentették be hétfőn a zenekar tagjai. Az indie és alternatív rockot játszó banda búcsúturnéra indul, 2023-ban még hat helyszínen lépnek fel.

„Mindenki életében jönnek változások, ami alól mi sem vagyunk kivételek. Sok idő eltelt a zenekar alakulása óta, ami alatt rengeteget változtunk, és úgy érezzük, hogy más felállásban szeretnénk útjainkat és a zenélést folytatni” – indokolták döntésüket.

„Számtalan élménnyel gazdagodtunk, szám szerint 129 koncertet adtunk, 2 kislemezt, 1 nagylemezt és megannyi boldog, közös élményt hagyunk most a hátunk mögött. Ezúton szeretnénk megköszönni, nagyon hálásak vagyunk mindenkinek, aki mostanáig fogta a kezünket, családtagjainknak, barátainknak, az összes rajongónknak, a menedzsmentünknek és a médiának is!” – nyilatkozta a zenekar.

A Teddy Queen zenekar tagjai, Fodor László, Csóka Lóránd és Péter Gellért a közlemény szerint nem hagynak fel a zenéléssel, de egyénileg folytatják.

Az indie és alternatív rockot játszó banda 2016 tavaszán alakult, és 2018 óta zenél Teddy Queen néven. 2018-ban jött ki az első lemezük, és már abban az évben felléptek a jelentősebb erdélyi magyar fesztiválokon, így a Vibe-on, a Double Rise-on, illetve Tusványoson.

2019-ben adták ki második lemezüket, amelynek címadó dala, a Nem szól rám senki a magyarországi Ígéretes Titánok portál által meghirdetett versenyen az év dala lett. A Minden a helyén című szerzeményük – amely a marosvásárhelyi Vibe fesztivál himnusza is volt abban az évben – 2019 novemberében a Petőfi Rádióban a hónap dala volt. 2021-ben jelentkeztek a Nekem ott a helyem című nagylemezükkel. 2022-es single-jeiket, az Oda nem megyek és a Hajnalban címűeket a Transtelex is bemutatta.

A Teddy Queen 2023-ban a következő helyszíneken lép fel:

Július 1. – Fishing On Orfű

Július 2. – Gyergyóújfalu

Augusztus 10. – Double Rise

Augusztus 12. – SIC Feszt

Szeptember 2. – Kiskunmajsa

Szeptember 23. – Gyenesdiás

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!