Friss videóklippel és új dallal jelentkezik a Teddy Queen: így szól a Hajnalban

2022. október 24. – 16:54

frissítve

Friss videóklippel és új dallal jelentkezik a Teddy Queen: így szól a Hajnalban
Fotó: Teddy Queen zenekar

Másolás

Vágólapra másolva

Október 23-án jelent meg a Teddy Queen Hajnalban című száma és ezzel egy időben a zenekar friss videóklipje, melyet a What’s in the box Productions készített, jelentette be közleményében a gyergyószentmiklósi zenekar.

Márton László, a klip rendezője azt mondja, hogy azonnal ráhangolódott a dalra, aminek központi témája az újrakezdés és a megújulás. Ennek köszönhetően egy olyan videóklipet készített, amely visszaadja a szám hangulatát az éjszakai város atmoszférájával és a megérkező hajnali fényekkel. Kivételesen a banda tagjai nem bukkannak fel benne.

A klip készítése során egy izgalmas technológiát használtak, amelynek segítségével egy digitális világot építettek fel a klipben. A sötét, nyirkos, éjszakai városkép, a kis parkok, terek és utcák távolodó képe és a hajnalodó ég alatt feje tetejére álló világ így tökéletes összhangba került a dallal, írják még az ismertetőben.

„Mondhatni az egész dal hamar összeállt. Könnyen jött a dalszöveg és a zenét is nagyjából napok alatt összeraktuk a zenekarral. Egy nagyszerű folyamat volt ami alatt új hangzásokkal kísérleteztünk, így különösen fontos lett számunkra” – mondta még a számról a zenekar frontembere, Fodor László. A dalt a Miracle Sound Stúdióban vették fel.

A gyergyószentmiklósi zenekar 2018-ban alakult meg, a kezdetekben garázs rock elemekből építkező banda fokozatosan haladt az erdélyi fesztiválok színpadain át a legfontosabb magyarországi koncerthelyszínekig. Első nagylemezük 2021 márciusában jelent meg Nekem itt a helyem címmel, amelyet idén több mint 20 helyszínen volt lehetőségük bemutatni. A lemezbemutató turné csúcspontja pedig a Budapest Park volt, ahol a Bagossy Brothers Company előzenekaraként állhatott színpadra a zenekar.

2022-ben már megjelent a zenekar Oda Nem Megyek című singleje, most ősszel pedig Hajnalban c. számuk és legújabb klipjük bemutatására készülnek.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!