Friss videóklippel és új dallal jelentkezik a Teddy Queen: így szól a Hajnalban

2022. október 24. – 16:54

frissítve

Friss videóklippel és új dallal jelentkezik a Teddy Queen: így szól a Hajnalban
Fotó: Teddy Queen zenekar

Másolás

Vágólapra másolva

Október 23-án jelent meg a Teddy Queen Hajnalban című száma és ezzel egy időben a zenekar friss videóklipje, melyet a What’s in the box Productions készített, jelentette be közleményében a gyergyószentmiklósi zenekar.

Márton László, a klip rendezője azt mondja, hogy azonnal ráhangolódott a dalra, aminek központi témája az újrakezdés és a megújulás. Ennek köszönhetően egy olyan videóklipet készített, amely visszaadja a szám hangulatát az éjszakai város atmoszférájával és a megérkező hajnali fényekkel. Kivételesen a banda tagjai nem bukkannak fel benne.

A klip készítése során egy izgalmas technológiát használtak, amelynek segítségével egy digitális világot építettek fel a klipben. A sötét, nyirkos, éjszakai városkép, a kis parkok, terek és utcák távolodó képe és a hajnalodó ég alatt feje tetejére álló világ így tökéletes összhangba került a dallal, írják még az ismertetőben.

„Mondhatni az egész dal hamar összeállt. Könnyen jött a dalszöveg és a zenét is nagyjából napok alatt összeraktuk a zenekarral. Egy nagyszerű folyamat volt ami alatt új hangzásokkal kísérleteztünk, így különösen fontos lett számunkra” – mondta még a számról a zenekar frontembere, Fodor László. A dalt a Miracle Sound Stúdióban vették fel.

A gyergyószentmiklósi zenekar 2018-ban alakult meg, a kezdetekben garázs rock elemekből építkező banda fokozatosan haladt az erdélyi fesztiválok színpadain át a legfontosabb magyarországi koncerthelyszínekig. Első nagylemezük 2021 márciusában jelent meg Nekem itt a helyem címmel, amelyet idén több mint 20 helyszínen volt lehetőségük bemutatni. A lemezbemutató turné csúcspontja pedig a Budapest Park volt, ahol a Bagossy Brothers Company előzenekaraként állhatott színpadra a zenekar.

2022-ben már megjelent a zenekar Oda Nem Megyek című singleje, most ősszel pedig Hajnalban c. számuk és legújabb klipjük bemutatására készülnek.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!