Dalpremier: Itt nézheted meg a Teddy Queen legújabb videóklipjét

2022. április 08. – 18:14

Dalpremier: Itt nézheted meg a Teddy Queen legújabb videóklipjét
Fotó: Teddy Queen zenekar

Másolás

Vágólapra másolva

Közel egy év csend után új dallal jelentkezik a gyergyószentmiklósi Teddy Queen zenekar. Az Oda nem megyek elmondásuk szerint arról az érzésről szól, amikor képessé válunk kilépni egy számunkra kedvezőtlen állapotból.

A zenekar szerint lehet ez egy számunkra mérgező párkapcsolat vagy barátság megszakítása, de akár a mai virtuális világgal való kapcsolatunk befejezése, vagy éppen a most körülvevő számtalan globális problémától való elbúcsúzást is jelentheti. A dal szövegét és zenéjét is Laci (Fodor László) írta, már nagyjából kész volt, amikor levitte a próbaterembe, ahol szinte azonnal megszületett a végleges verzió. „Az Oda nem megyek megírta saját magát” – mondta Laci a dalról, aki szerint a megszokott punk/alter hangzástól kissé elrugaszkodva egy balladisztikusabb szerzeménynek sikeredett.

Fotó: Teddy Queen zenekar
Fotó: Teddy Queen zenekar

„Mindamellett, hogy a főhős (akit Laci játszik) is átalakul a klipben, közben egy teljesen új környezetbe kerül. Érdekesség, hogy a dal klipjét a Kelemen-havasokban forgattuk a Tihu csúcson, ami egy közel 1800 méter magas csúcs. Az, hogy Laci tériszonyos, nagyjából a csúcs előtti 500 méteren derült ki, így voltaképpen a klip kedvéért muszáj volt legyőzze ezt a félelmét” – mesélte még a klipről Csóka Lóránd, a zenekar vokálosa és basszusgitárosa.

Az indie és alternatív rockot játszó banda 2016 tavaszán alakult, és 2018 óta zenél Teddy Queen néven. 2018-ban jött ki az első lemezük Kísérj el címmel, és már abban az évben felléptek a jelentősebb erdélyi magyar fesztiválokon, így a Vibe-on, a Double Rise-on, illetve Tusványoson. Sőt, az EFOTT-ra is eljutottak.

2019-ben adták ki második lemezüket, amelynek címadó dala, a Nem szól rám senki a magyarországi Ígéretes Titánok portál által meghirdetett versenyen az év dala lett. A Minden a helyén című szerzeményük – amely a marosvásárhelyi Vibe fesztivál himnusza is volt abban az évben – 2019 novemberében a Petőfi Rádióban a hónap dala volt.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!