Axios: A Fehér Ház kezdi elveszíteni az izraeli kormányba vetett bizalmát

2024. október 8. – 15:23

Másolás

Vágólapra másolva

Az Axios információi szerint a Biden-kormány több magas rangú tisztviselője is kezdi elveszíteni a bizalmát Benjámin Netanjahu izraeli kormányában. Barak Ravid a cikkében négy tisztviselőre hivatkozva írja, hogy az amerikai kormány az elmúlt hetekben egyre kevésbé bízik abban, amit az izraeli kormány mond a katonai és diplomáciai terveiről.

„Jó okunk van arra, hogy jelenleg nagyon alacsony legyen a bizalmunk az izraeliek iránt” – mondta az egyik tisztviselő. A Biden-kormány tagjai az utóbbi időben többször is meglepődtek az izraeli katonai és hírszerzési műveleteken. Néhány esetben az Egyesült Államokat nem tájékoztatták ezekről a lépésekről, vagy csak akkor tették ezt meg, amikor izraeli vadászgépek már elindultak, hogy megtámadjanak valamilyen célpontot a Közel-Keleten.

Amerikai tisztviselők szerint a külügyminiszter, Lloyd Austin nagyon dühös volt akkor, amikor az izraeli kollégája, Joáv Galant mindössze percekkel azelőtt szólt neki, hogy az izraeli hadsere likvidálta volna a Hezbollah vezérét, Haszán Naszrallahot.

(Guardian, Axios)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!