A konfliktus további eszkalációjától tart a CIA igazgatója

2024. október 8. – 09:34

Másolás

Vágólapra másolva

„A konfliktus további, regionális eszkalációjának kockázatával nézünk szembe” – mondta az amerikai titkosszolgálat, a CIA igazgatója hétfőn Georgia államban egy konferencián.

William J. Burns arról is beszélt, hogy a CIA szerint se Izrael, se Irán nem szeretne totális háborút, de ennek a kockázata így is megmaradt.

Burns azt mondta, Izrael „hatalmas károkat” okozott Irán legfontosabb és legerősebb szövetségesének, a Hezbollahnak. Az igazi kihívást viszont szerinte az jelenti, hogy Izrael tud-e a diplomácia és a hírszerzés terén olyan eredményeket elérni, amelyek egy tűzszüneti megállapodás felé vezethetnek Gázában és Libanonban.

Amikor az igazgatót arról kérdezték, számít-e a közeljövőben valamilyen megállapodásra, csak annyit mondott: „Megtanultam, hogy nem szabad reménykedni”.

(BBC)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!