Netanjahu háza előtt tüntettek a túszok hozzátartozói

2024. október 7. – 12:36

Másolás

Vágólapra másolva

Tavaly október 7-én elrabolt és a mai napig Gázában fogva tartott izraeli túszok rokonai gyülekeztek reggel Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök házánál Jeruzsálemben.

A túszok családtagjai és támogatóik felszólítják a kormányfőt, hogy kössön végre olyan alkut, amelynek keretében az elrabolt emberek hazatérhetnek. Az eseménynek külön aktualitást ad, hogy szintén hétfőn derült ki: Idan Shtivi, akit a Hamász által a Supernova fesztiválról elrabolt túszok közt tartottak számon, valójában meghalt a támadások során, miközben másoknak próbált segíteni – közölte a Túszok és Eltűnt Családok Fóruma. A férfi testét nem találták meg a helyszínen, azt valószínűleg elvitték Gázába a terrorcselekmény elkövetői.

Fotó: Mostafa Alkharouf / Anadolu / AFP
Fotó: Mostafa Alkharouf / Anadolu / AFP


A Hamász az izraeli adatok szerint 251 embert rabolt el az október 7-i támadások során. A túszul ejtettek közül 117-et kiszabadítottak, 37 halálát megerősítették, 97-et eddig nem találtak meg, közülük Shtivi halála után 63-ről feltételezik, hogy még életben van.

(BBC)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!