Erdoğan október 7-én nem az izraeli mészárlásról, hanem Gázáról emlékezik meg

2024. október 7. – 15:25

Másolás

Vágólapra másolva

Recep Tayyip Erdoğan arról írt közösségi oldalán, hogy „Izrael meg fog fizetni a gázai népirtásért”. A török elnök Hitlerhez hasonlította az izraeli miniszterelnököt, Benjamin Netanjahut, hozzátéve, hogy szerinte „nem lesz béke”, ha nem számoltatják el Izraelt.

Erdoğan visszatérően hangoztatja Izrael felelősségét a gázai háborúban, Törökország elítélte azokat az országokat is, amelyek támogatják Izraelt. A Hamász terrorszervezet fegyveresei egy éve, október 7-én törtek be Izraelbe, ahol több mint ezer embert megöltek, számost túszt hurcolva magukkal Gázába. Izrael erre válaszul indította el támadásait a Hamásszal szemben: a török elnök ennek ellenére ezen a napon nem a mészárlásra, hanem, mint írja, „arra a több tízezer emberre emlékezek meg, akiket a gyilkos izraeli kormány mészárolt le október 7-e óta”.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!