A Hamász is rakétákat lőtt Izraelre az évfordulón

2024. október 7. – 12:27

Másolás

Vágólapra másolva

Izrael hétfőn reggel közölte, hogy a Hamásznak a terrortámadás évfordulóján sikerült rakétákat lőnie a gázai határhoz közeli településekre, majd Tel-Aviv térségére is. Izrael szerint nagyobb légitámadás készült, de azt „légicsapások sorozatával nagyrészt meghiúsították”, csak néhány rakéta jutott át, két embert könnyebben megsebesítve. A hétfői rakétatűz az elmúlt hónapok legsúlyosabb ilyen jellegű támadása volt Izrael ellen Gázából, a Hamász minden bizonnyal az október 7-i támadásuk egyéves évfordulójára készült ezzel.

Az IDF közlemény szerint a reggeli támadás nagyobb részét az utolsó pillanatban sikerült megakadályozniuk, amikor harci repülőgépeik csapást mértek a kilövési helyszínekre. Órákkal később Tel-Avivban és több külvárosában megszólaltak a légvédelmi szirénák, mert egy zsúfolt metróövezetet célozva öt rakétát lőttek ki. Ezekből legalább kettőnek sikerült is áttörnie Izrael légvédelmét, Holonban és a várostól keletre fekvő Kfar Habadban csapódtak be. A Times of Israel szerint két nő sérült meg könnyebben a támadásban.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!