Netanjahu látogatást tett a libanoni határnál lévő erőknél

2024. október 6. – 19:59

Másolás

Vágólapra másolva

A Libanon határán álló izraeli erőknél tett látogatást Benjamin Netanjahu vasárnap délután – írta a Times of Israel. Az izraeli miniszterelnök szerint országa megváltoztatja az eddigi viszonyokat fellépésével. „Az egész világ ámulattal figyeli az csapásokat, amelyeket az ellenségeinkre mérünk” – mondta a miniszterelnök a háborúvá szélesedő konfliktusról. „Együtt küzdünk, együtt fogunk győzni” – idézte Netanjahut a Guardian.

Miközben arról beszélt, hogy a nemzetközi közvélemény elragadtatással figyeli Izrael lépéseit, az Egyesült Államok már jelezte, hogy nem támogatja az iráni nukleáris létesítmények elleni csapásokat, és az Egyesült Királyság is csak arányos választ támogat Iránnal szemben az Izrael elleni rakétatámadások után.

Ferenc pápa vasárnap minden felet a békére szólított fel, azonnali tűzszünetet várva el. A katolikus egyházfő megemlékezett a tavaly október 7-i véres terrorista támadásról, részvétét fejezve ki az áldozatok hozzátartozóinak. A pápa szerint attól a naptól kezdve a Közel-Kelet eddigi legnagyobb szenvedését élte át, miután „a palesztin népet katonai csapások sújtják”. A pápa kijelentette, hogy ennek ártatlan civilek az áldozatai, akiknek humanitárius segítséget kell kapniuk.

Külön kitért Libanonra, amelynek népéért imára szólított fel, különösen azokért, akiknek az ország déli részén el kellett hagyniuk otthonaikat.

Igaz, korábban a Hezbollah által Libanon déli részéről indított támadások miatt több mint 70 ezer ember Észak-Izraelben kényszerült otthona elhagyására.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!