Netanjahu az izraeli túszokról tart megbeszélést, a Hamász a tűzszünet blokkolásával vádolja Izraelt

2024. október 6. – 22:55

Másolás

Vágólapra másolva

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök vasárnap este megbeszélést tart a Gázában fogva tartott túszok sorsáról, közölte az izraeli miniszterelnöki iroda. A megbeszélésen Izrael biztonsági vezetői, illetve Netanjahu kabinetjének néhány tagja vesz részt.

Izraeli források szerint a találkozón többek között arról esett szó, hogy a kormány aggasztónak tartja, hogy minél több idő telik el a Hamász tavalyi támadása óta, annál kevesebbet tud a hírszerzés a túszokról.

A Hamász eközben azzal vádolja Izraelt, hogy blokkolja a tűzszüneti megállapodásokat: Halil Al, a terrorszervezet igazgatóhelyettese vasárnap a Hamász tévéjében beszélt arról, hogy nem hajlandók engedményeket tenni követeléseikből. A Hamász azt akarja, hogy Izrael fejezze be a háborút, és vonja ki erőit Gázából. Halil Al ismét vállalta a Hamász nevében a felelősséget az október 7-i izraeli mészárlásért, illetve „kettős mércével” vádolta a világot azért, amiért Izrael mellé áll Libanonnal szemben.

(Times of Israel, Guardian)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!