Izrael arra számít, hogy rakéták indulhatnak Gázából a Hamász október 7-i támadásának évfordulóján

2024. október 6. – 13:08

Másolás

Vágólapra másolva

Az Izraeli Védelmi Erők arra számítanak, hogy a Hamász október 7-i támadásának első évfordulóján nagy hatótávolságú rakétákat indíthatnak feléjük a Gázai övezetből – írja a Guardian.

A hadsereg megerősíti a védelmet a gázai határ mentén és az övezet központjában található Netzarim folyosó területén, ahol az IDF félig állandó jelenlétet tart fenn, az esetleges támadásokra számítva. Az IDF az izraeli határ menti városokban is együttműködik a rendőrséggel és az egészségügyi szolgálatokkal.

„A Déli Parancsnokság felkészült a védekezésre és a támadásra több forgatókönyvre a következő hónap során, valamint lehetővé teszi a megemlékezések biztonságos lebonyolítását a gázai határközösségekben” – áll az IDF közleményében.

Bár a Hamász katonai szervezetének nagy részét felszámolták, az izraeli munkatársak azt mondták, hogy a csoport továbbra is képes rakétatámadásokat végrehajtani.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!