ENSZ-főtitkár: Itt az ideje, hogy elengedjék a túszokat, hogy elhallgattassuk a fegyvereket, és hogy véget vessünk a szenvedésnek

2024. október 6. – 09:53

Másolás

Vágólapra másolva

António Guterres, az ENSZ főtitkára reggel videoüzenetet tett közzé az október 7-i támadások egy éves évfordulóján.

„Ezen a napon mindazokra emlékezünk, akiket brutálisan megöltek, és akik kimondhatatlan erőszakot szenvedtek el, beleértve a szexuális erőszakot is, miközben egyszerűen csak élték az életüket. Ez egy olyan nap, amikor a globális közösség a leghangosabban megismétli, hogy teljes mértékben elítéli a Hamász undorító tetteit, beleértve a túszejtést is” – mondta.

Guterres elmondása szerint számos számos túsz családjával találkozott, akiknek osztozott a fájdalmában és gyötrelmében. Újból követelte a túszok azonnali és feltétel nélküli szabadon bocsátását.

„Itt az ideje, hogy elengedjék a túszokat, itt az ideje, hogy elhallgattassuk a fegyvereket, itt az ideje, hogy véget vessünk a szenvedésnek, amely elárasztotta a régiót. Itt az ideje a békének, a nemzetközi jognak és az igazságosságnak” – mondta. Azt mondta, az ENSZ elkötelezett a béke mellett, és reménykedik abban, hogy Izrael, Palesztina és a térség összes többi országa egyszer végre békében, méltósággal és egymás iránti tisztelettel élhet egymás mellett.

(Guardian)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!