A libanoni miniszterelnök nemzetközi nyomásgyakorlást sürget a tűzszünet érdekében

2024. október 6. – 11:52

Másolás

Vágólapra másolva

A libanoni miniszterelnöktől nemzetközi nemzetközi nyomásgyakorlást sürget a tűzszünet érdekében – írja a BBC.

Najib Mikati közleményében kijelentette, hogy kormánya továbbra is támogatja a tűzszünetre való közös felszólítást, amelyet Franciaország és az Egyesült Államok a múlt héten kezdeményezett az Európai Unió és az arab országok támogatásával.

Országa továbbra is követeli, hogy a nemzetközi közösség gyakoroljon nyomást Izraelre a tűzszünet tiszteletben tartására és az 1701-es határozat azonnali végrehajtására – mondta.

Mikati emellett üdvözli, hogy Emmanuel Macron francia elnök szombaton az izraeli fegyverszállítás leállítása mellett emelt szót.

„Egyhangúlag az azonnali és tartós tűzszünet mellett foglaltunk állást, és kinyilvánítottuk elkötelezettségünket a feszültségek enyhítése mellett a térségben” – mondta a francia elnök a Frankofónia Nemzetközi Szervezetének 88 tagjának nevében. Macron támogató felszólalására azonnali kritikát kapott Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnöktől.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!