Egy izraeli iskolát is eltalált valami

2024. október 2. – 01:25

Másolás

Vágólapra másolva

Valami becsapódott egy iskolába a közép-izraeli Gederában. Az épület súlyosan megrongálódott, de senki nem sérült meg. Bár a Times of Israel azt írja, hogy egy rakéta csapódott az épületbe, nem tudni, hogy az iskola volt-e a célpont, vagy az izraeli légvédelem még a levegőben kilőtte a rakétát, és a törmeléke hullott az épületre.

Egy iskola Gederában, amiben becsapódott egy rakéta vagy annak törmeléke – Fotó: Menahem Kahana / AFP
Egy iskola Gederában, amiben becsapódott egy rakéta vagy annak törmeléke – Fotó: Menahem Kahana / AFP

A CNN szerint több iráni rakéta is becsapódott az izraeli Nevatim légtámaszpontnál. Ezt már az áprilisi támadás során is célba vették. A CNN elemzése szerint az esetről több videó is készült a támaszponttól délre található településen. A videókon látható, hogy több tucat rakéta tart Nevatim felé, ahonnan egy légvédelmi lövedék indul útnak. Ezek után látható, ahogy az iráni rakéták becsapódnak a támaszpontnál és felrobbannak, majd füst lepi el a létesítményt. Eközben több becsapódást is lehet hallani. Az IDF nem erősítette meg, hogy valóban eltalálták-e a bázist.

(Times of Israel, CNN)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!