Zelenszkij: A világnak egységes választ kell adnia Irán és Moszkva terrort terjesztő együttműködésére

2024. április 14. – 15:50

Másolás

Vágólapra másolva

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elítélte Irán Izrael elleni drón- és rakétatámadását, és felszólította a feleket, hogy tegyenek erőfeszítéseket a közel-keleti konfliktus további eszkalálódásának megakadályozására.

„Irán akciói az egész régiót és a világot fenyegetik, ahogyan Oroszország akciói is nagyobb konfliktussal fenyegetnek, és a két rezsim terrort terjesztő nyilvánvaló együttműködésének a világ határozott és egységes válaszával kell szembenéznie” – írta az X-en.

„A világ nem várhat a viták lefolytatására. Szavakkal nem lehet megállítani a drónokat, és nem lehet elfogni a rakétákat. Csak a kézzelfogható segítségnyújtással lehet ennek véget vetni” – írta. Hozzátette: ebben a kritikus időszakban döntő fontosságú, hogy az Egyesült Államok Kongresszusa meghozza a szükséges döntéseket Amerika szövetségeseinek megerősítése érdekében.

(Guardian)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!