Zelenszkij: A világnak egységes választ kell adnia Irán és Moszkva terrort terjesztő együttműködésére

2024. április 14. – 15:50

Másolás

Vágólapra másolva

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elítélte Irán Izrael elleni drón- és rakétatámadását, és felszólította a feleket, hogy tegyenek erőfeszítéseket a közel-keleti konfliktus további eszkalálódásának megakadályozására.

„Irán akciói az egész régiót és a világot fenyegetik, ahogyan Oroszország akciói is nagyobb konfliktussal fenyegetnek, és a két rezsim terrort terjesztő nyilvánvaló együttműködésének a világ határozott és egységes válaszával kell szembenéznie” – írta az X-en.

„A világ nem várhat a viták lefolytatására. Szavakkal nem lehet megállítani a drónokat, és nem lehet elfogni a rakétákat. Csak a kézzelfogható segítségnyújtással lehet ennek véget vetni” – írta. Hozzátette: ebben a kritikus időszakban döntő fontosságú, hogy az Egyesült Államok Kongresszusa meghozza a szükséges döntéseket Amerika szövetségeseinek megerősítése érdekében.

(Guardian)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!