Szíria „jogos önvédelemnek” nevezte Irán támadását

2024. április 14. – 22:23

Másolás

Vágólapra másolva

A G7-ek, az EU és a NATO is elítélte Irán Izrael elleni támadását, Szíria azonban ehelyett „jogos önvédelemnek” nevezte az iráni dróntámadást. Faisal Mekdad szír külügyminiszter vasárnap telefonon beszélt iráni kollégájával, amelyben „rasszista cionista entitásnak” nevezte Izraelt. Szíria tovább „hanyag nyugati álláspontokról” beszélt.

Habár Iránt a világ nagyhatalmainak jelentős része előre figyelmeztette, hogy ne eszkalálja tovább a háborút, Irán szombat este mégis támadást indított Izraellel szemben. asárnap reggeli adatok szerint 170 drónt, 30 robotrepülőt és 120 ballisztikus rakétát lőttek ki Izrael irányába. Azonban az Izraeli Védelmi Erők (IDF) szerint a kilőtt eszközök 99 százalékát sikerült semlegesíteni, és csak a Negev-sivatagban található Nevatim légi bázisban sikerült kisebb károkat okozni.

(Guardian)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!