Oroszország önmérsékletre szólította fel a közel-keleti konfliktus szereplőit

2024. április 14. – 15:43

Másolás

Vágólapra másolva

Oroszország önmérsékletre szólította fel a közel-keleti konfliktus összes résztvevőjét, valamint aggodalmát fejezte ki a további eszkaláció miatt – írja a BBC.

„Számítunk a térség államaira, hogy politikai és diplomáciai eszközökkel oldják meg a fennálló problémákat” – áll a külügyminisztérium közleményében.

Moszkva hozzátette, hogy már többször figyelmeztetett arra, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa „nem tudott megfelelően reagálni” az iráni konzulátus elleni szíriai csapásra, amelyben az Iszlám Forradalmi Gárda hét tisztje, köztük felsőbb parancsnokok haltak meg. Irán akkor Izraelt vádolta meg a támadás végrehajtásával, de Izrael nem ismerte el a felelőségét.

Az orosz nyilatkozat aztuán jött, hogy az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Franciaország ellenezte az ENSZ Biztonsági Tanácsának egyik orosz tervezetű nyilatkozatát, amely elítélte volna az iráni nagykövetség szíriai létesítménye elleni támadást.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!