Reuters: A Szíria felett átrepülő iráni drónok többségét izraeli és amerikai repülőgépek lőtték le

2024. április 14. – 12:50

Másolás

Vágólapra másolva

Az éjszakai teheráni csapások során Szíria légtere felett átrepülő iráni drónok többségét izraeli és amerikai repülőgépek lőtték le, mielőtt elérték volna izraeli célpontjukat – közölte két nyugati hírszerzési forrás a Reuters hírügynökséggel.

Elmondásuk szerint több tucat Irán által kilőtt rakétát és drónt lőttek le, amelyek Dél-Szíria felett repültek át. Az amerikai légvédelem az al-tanfi amerikai támaszpontról és Kelet-Szíriából vette célba a lövedékeket, ahol Washington több száz katonát állomásoztat.

Az Irán által irányított Pantsir légvédelmi rendszerek egy izraeli repülőgépet se tudtak kilőni – tette hozzá mindkét forrás.

A New York Times két izraeli tisztviselőre hivatkozva azt írta, hogy Irán összesen 185 drónt, 36 cirkálórakétát és 110 földfelszínről indított rakétát lőtt fel.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!