A tűzszünetről tárgyalna Kairóban Iszmáíl Hanije Hamász-vezető

2024. január 30. – 12:31

Másolás

Vágólapra másolva

Kairóba látogat Iszmáíl Hanije, a Hamász politikai vezetője, hogy megbeszéléseket folytasson a Párizsban megfogalmazott tűzszüneti javaslatról. A Jerusalem Post értesülései szerint a terv három fázist irányoz elő, amelynek első fázisa a Gázában túszként fogva tartott nők, gyermekek és idősek szabadon bocsátása lenne egy hathetes tűzszünetért cserébe.

A második fázis a fogva tartott férfiak és katonák szabadon bocsátását, a harmadik fázis pedig az elrabolt, majd a fogságban megölt emberek holttestének kiadását jelentené. A szabadon bocsátásokat tűzszünet és az Izrael által fogva tartott palesztinok szabadon bocsátása kísérné. Hanije szerint a Hamász megkapta a javaslatokat, és prioritásként kezeli az izraeli katonai offenzíva befejezését, valamint azt, hogy az izraeli csapatok kivonuljanak a Gázai övezetből.

(Guardian)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!